Osječani su i u drugoj kup-utakmici ove sezone suvereno došli do sigurne pobjede i plasmana u četvrtfinale.

Još jedna pobjeda i rutinski izboren plasman u četvrtfinale Kupa Hrvatske. To je najkraća ocjena viđenoga u ogledu Zadra i Osijeka koji je teško mogao drugačije završiti s obzirom na veliku razliku u kvaliteti. Doduše, imali su Zadrani mogućnost iz kaznenog udarca izjednačiti rezultat na 1:1 i prvoligašu malo otežati zadaću, ali nijednog trenutka to nije bio neizvjestan dvoboj.

Uz odgovoran i ozbiljan pristup, a bez neke veće energetske potrošnje, Bijelo-plavi su preskočili i drugu prepreku u ovom natjecanju, u kojem također imaju značajno izražene ambicije. Postigli su u Stanovima četiri gola, mogli su barem još toliko jer je šansi bilo napretek, posebice u drugom poluvremenu, kada je gotovo svaki napad gostiju bio potencijalno opasan za domaćeg čuvara mreže.

Bočkaj već postaje fenomen

Mrežu je prvi zatresao Bočkaj, a način na koji on to radi iz slobodnih udaraca lagano već postaje – fenomen. Kada je prekid na dvadesetak metara od protivničkih vratiju, a Petar može svojom „ljevicom“ izravno pucati, njegovi suigrači gotovo da mu već unaprijed krenu čestitati! Impresionira Bočkajeva preciznost i ubojitost u takvim situacijama, pa je nakon Rujevice još jednom smjestio loptu tamo gdje je ciljao.

U šali već znamo komentirati da ima bolji postotak realizacije nego mnogi košarkaši s linije slobodnih bacanja… Šteta što ga zbog tri žuta kartona neće biti u subotu navečer protiv Lokomotive u Gradskom vrtu jer je tako namjestio ciljnik da bi ga i Šemper zasigurno dočekao sa zebnjom da je ljubimac osječke publike u sastavu.

Grezda pogađa u seriji

No, u momčadi će biti Eros Grezda koji je uhvatio pucačku formu i zabija u kontinuitetu. Sjajno je poentirao u Maksimiru, lijep je i vrlo važan bio i njegov gol protiv Riječana, a sada ni Zadrane nije poštedio. Kada je tako raspoložen, Osijeku je vrlo bitan u napadačkom dijelu jer donosi ne samo probojnost i stalnu prijetnju protivničkoj obrani nego i realizaciju.

Svoj prvi pogodak u dresu Osječana postigao je Nikola Jambor, a spomenut ćemo i vratara Marijana Antolovića kojemu je Zekić namijenio kup-utakmice. Dostojno je zamijenio Marka Malenicu obranivši jedanaesterac, a bio je dominantan kada je trebalo pokupiti poneku visoku ubačenu loptu pred njegova vrata. Osim uvjerljive pobjede u Stanovima, bitna je i spoznaja da se nitko nije ozlijedio i da nema novih izostanaka uoči subote i dvoboja s Lokosima.