Zekić ni u kojem slučaju ne misli da će Bijelo-plavi imati lakši posao nego u prethodnim derbijima.

Dan uoči ogleda s Lokomotivom u Gradskom vrtu, trener Osijeka Zoran Zekić došao je na redoviti „brifing“ s novinarima. Iako je njegova momčad zaredala s uspješnim nastupima, osječki kormilar voli spustiti „loptu na zemlju“. Prvo je izvjestio o trenutačnom stanju u svlačionici:

U četvrtak smo odradili rekuperacijski trening, petak je zapravo dan kada ćemo se intenzivnije početi pripremati za subotnju utakmicu. I pritom ćemo se više bazirati na taktičku pripremu kroz razgovore, kako bismo taj susret dočekali maksimalno mobilni i koncentrirani. Barišić tek počinje trenirati, Šorša i dalje nije u procesu rada, Bočkaja neće biti zbog žutih kartona i nadam se da je s njima zaključena priča oko izostanaka.

Traži se rješenje za lijevu stranu

Jasno je da će stručni stožer morati potražiti neko novo rješenje za lijevi bok…

Imamo dvije varijante, pa ćemo vidjeti za koju ćemo se odlučiti. Jedna opcija je da u toj ulozi bude Barać, a isprobat ćemo još nešto. Vidjet ćemo i tijekom susreta kako ćemo funkcionirati, no moramo imati kvalitetnu pripremu da nešto eventualno možemo mijenjati i „u hodu“.

Zekić ne očekuje lakši dvoboj nego protiv Dinama i Rijeke, budući da se i „Lokosi“ dižu u formi i zaredali su s pobjedama:

Ne bih rekao da je Lokomotiva slabija u odnosu na protivnike s kojima smo prethodno igrali! Čak sam skloniji razmišljanju da su oni nama veća zamka. Svi od nas očekuju da opet budemo na visini zadatka, što uostalom i ja očekujem od svoje momčadi. Imamo priliku nastaviti kontinuitet dobrih igara i rezultata i potvrditi ono što smo prethodno napravili. Mislim da bi nas upravo ovaj dvoboj dobrim dijelom mogao usmjeriti za nastavak sezone. Nije ništa sudbonosno u pitanju, ali treba realno i otvoreno reći da pobjedom ostajemo u borbi za sam vrh i bilo bi nam puno lakše u nadolazećim ogledima. Meni je to veliki motiv, tako moraju razmišljati i igrači, a ne da ikome od nas takve okolnosti postanu opterećenje.

Nikada do kraja zadovoljan

Novinari su izvukli podatak da su nogometaši Osijeka u 24 uzastopna susreta barem jednom pogodili suparničku mrežu…

Dakako da me to veseli, a stoji i činjenica da smo mogli biti još učinkovitiji. Na dosta tih utakmica smo i primili pogodak, tako da nikada ne mogu biti do kraja zadovoljan. Siguran sam da možemo igrati još brže, poletnije i efikasnije. Čekam i da nam se neki igrači uzdignu u formi. Momčad je dosta razdila za njih u proteklom vremenu, sada je vrijeme da oni to počnu vraćati na terenu. Imam neki osjećaj da će tako i biti. Igramo kod kuće i trebamo pokazati sve ono najbolje, bez ikakvog grča. Želimo se veseliti na kraju, zajedno s našim navijačima.