Nogometaši Osijeka su po tomu jedinstveni u HNL-u, a malo je i europskih momčadi koje se mogu time pohvaliti…

Osijek se pobjedom nad Lokomotivom probio na drugo mjesto prvenstvene ljestvice u HNL-u. I to je potvrda dobrih igara i rezultata Bijelo-plavih, a raduje nas još jedna činjenica po kojoj su Bijelo-plavi prepoznatljivi i jedinstveni u našem prvoligaškom društvu. Naime, Osječani su u 25 službenih utakmica u nizu uspjeli, barem jednom, pogoditi mrežu svojih protivnika! To je podatak kojim se ne može pohvaliti niti jedan domaći klub, a malo je i onih europskih koje bismo mogli spomenuti u istom kontekstu…

Serija traje još od svibnja

Niz je započeo još u svibnju ove godine, kada je naš prvoligaš u posljednjem kolu prošloga prvenstva gostovao kod Splita i slavio s 1:0 golom Kneževića u posljednjim minutama. Nakon toga su uslijedili ljetni dvoboji u kvalifikacijama za Europsku ligu, njih ukupno osam, kao i 14 prvenstvenih ogleda od početka ovosezonskog natjecanja u borbi za bodove.

Dakle, kronološkim redoslijedom, Osijek je zabijao Santa Colomi u Andori (2:0), istome protivniku u Gradskom vrtu (4:0), Luzernu (2:0), Rudešu (1:1), potom Švicarcima na njihovom terenu (poraz 2:1), Istri 1961 (1:1), PSV-u u Eindhovenu (1:0), Dinamu (1:1), PSV-u na našem rasprodanom stadionu (1:0), Rijeci (1:0), Lokomotivi (3:2), Austriji (1:2), Interu (3:0), Austriji u Beču (1:0), Cibaliji (u porazu 2:1), Hajduku (2:1), Slaven Belupu (1:1), Nehaju u Kupu (6:0), Rudešu (1:1), Istri (2:1), Dinamu u Maksimiru (1:1), Rijeci na Rujevici (2:1), Zadru u Kupu (4:0) i Lokomotivi (3:0).