Naš je mladi reprezentativac iz prekida zabio golove Santa Colomi, Istri, PSV-u, Rijeci i Zadru…

Petar Bočkaj, mladi hrvatski reprezentativac iz osječkih redova, zbog tri žuta kartona morao je propustiti ogled s Lokomotivom. Svaki njegov izostanak je istinsko olakšanje za protivničkog vratara iz poznatog razloga da je 21-godišnji Zagorac u sastavu našeg prvoligaša prava napast suparnicima kada Osječani imaju dosuđen slobodan udarac u njihovu korist.

Ako je izgledna pozicija za ljevaka, Bočkaj to realizira na fascinantan način, što već jako dugo nije viđeno i zabilježeno na našim nogometnim travnjacima. Čim namjesti loptu na dvadesetak, pa i više metara od suparničkih vratiju, navijači Osijeka već su spremni za veselje na tribinama…

Ni Zoet ga nije zaustavio

Sve je započelo dalekometnim pogotkom Santa Colomi u prvom pretkolu Europske lige, kada je Pero bio dvostruki strijelac, a drugi je gol postigao iz „slobodnjaka“ s 25 metara. Na startu Prvenstva je s Rudešom pogodio gredu, nakon čega je odbijenu loptu Ejupi smjestio u mrežu. Nedugo zatim Osječanima je donio bod u gostima kod pulske Istre, iznenadivši vratara domaćih Ivušića kojemu je lopta izmigoljila iz ruku i kroz noge mu završila iza leđa.

Majstorska je bila egzekucija protiv PSV-a u Gradskom vrtu, kada je pravim projektilom naciljao sam desni kut nizozemskog reprezentativca Zoeta, izazvavši erupciju oduševljenja u Gradskom vrtu. Svi se sjećamo i vrlo lijepog pogotka Riječanima na Rujevici, kada je i Sluga bio potpuno nemoćan jer je lopta milimetarski precizno išla preko „živog zida“ pod gredu. Seriju je Bočkaj nastavio i u kup-utakmici sa Zadrom u Stanovima kada je i Gluića natjerao na kapitulaciju. Stoga jedva čekamo neke nove prigode za našeg Petra čija je „ljevica“ ove sezone – neumoljiva!