Inter je puno kompaktniji nego ljetos, ali Bijelo-plavi računaju na nastavak uspješne serije.

Inter je sljedeća prepreka Bijelo-plavima u državnom prvenstvu. Zaprešić baš i nije postaja koja se lako osvaja, ali takve ionako više nema u HNL-u. Neće nas zasigurno zavarati onaj prvi, ljetni ogled istih protivnika u Gradskom vrtu, kada je Osijek slavio s uvjerljivih 3:0 jer su Zaprešićani tada imali puno kadrovskih problema, što sada nije slučaj.

Kompletirali su i pojačali svoje redove i zato treba očekivati da će biti neugodan takmac našem prvoligašu koji ponovno u kontinuitetu pruža dobre igre i ostvaruje isto takve rezultate. Zekić svakako očekuje da će mu momčad i na ovom gostovanju pokazati kvalitetu i opravdati plasman na ljestvici te biti na razini onih igara u Maksimiru i na Rujevici, što bi bio određeni preduvjet osvajanju novih bodova.

Poneki „jocker“ i na pričuvnoj klupi

Bit će zanimljivo vidjeti i za koju će se taktičku varijantu ovaj puta odlučiti osječki stručni stožer jer su Osječani pokazali da su prilagodljivi trenerovim zahtjevima i različitim sustavima i rasporedima na terenu. U sastav se vraća Bočkaj za kojega znamo koliko znači Bijelo-plavima, iako već duže vrijeme ne iga na krilnoj poziciji nego je, silom prilika, na lijevom boku. Isto tako, neki su igrači, ulaskom s klupe protiv Lokomotive, pokazali da mogu biti onaj potreban detonator u napadačkim akcijama, pa Zekić ponovno ima više opcija, računajući da ponekog „jockera“ treba ostaviti i za ulazak s klupe.

Osijeku je bitno nametnuti svoj stil igre, držati kontrolu u sredini i sa što više kretanja, izmjena mjesta i pozicija dolaziti u situacije u kojima će obranu domaćina dovesti u probleme. Jasno je da će i posljednja linija morati biti na visini zadatka jer Inter ima nekolicinu onih igrača kojima se ne smije ostaviti puno prostora u njihovom manevru, posebice u opasnoj zoni na 30-35 metara od vratiju Malenice. No, takvih je pojedinaca ipak više na suprotnoj, osječkoj strani, pa se uzdamo u kvalitetu Bijelo-plavih, dakako i veliki motiv da i nakon Intera ostanu drugoplasirani u HNL-u...