Dušan Alempić i Goran Popović igrali su protiv mađarske momčadi tijekom 1981. i 1982. godine u Mitropa kupu.

Nogometaši Osijeka u srijedu navečer igrat će protiv mađarskog Haladasa na otvorenju novog stadiona u Szombathelyju. Puno je već prošlo od jedinih međusobnih dvoboja nogometaša Osijeka i Haladasa VSE.

Riječ je o dvije utakmice nekadašnjeg srednjoeuropskog Mitropa kupa u kojem su ove momčadi odmjerile snage kao predstavnici Hrvatske i Mađarske. Prvi puta je to bilo u listopadu 1981. u Szombathelyju, a Osječani su bili domaćini u ožujku '82 u svom Gradskom vrtu.

Igrao sam i ranije s Čelikom protiv Mađara, također u Mitropa kupu, kada sam branio u klubu iz Zenice. Kasnije sam prešao u Osijek i znam da sam nastupio u prvom dvoboju u Szombathelyju. Ne sjećam se baš najbolje, ali mi se čini da smo dosta dugo putovali na tu utakmicu, iako udaljenost baš i nije prevelika. Izgubili smo, doduše ne pamtim više kojim rezultatom, ali smo bili loši.Tada su treneri znali dosta i promijeniti sastav, pa su priliku dobivali i igrači s klupe. Bilo je pritom i dosta golova, igralo se efikasno, prisjeća se vratar Dušan Alempić.

Momčad je vodio Josip Duvančić

Rezultat spomenutog ogleda bio je 4:2 za Haladas, a pogotke za Osječane postigli su Nikezić i Čordaš iz kaznenog udarca. U osječkom je uzvratu bilo uvjerljivih 3:0 za Bijelo-plave uz golove Goića, Hegedusa (ag) i Grnje.

Nisam tada igrao na našem stadionu, a ako se ne varam tada nam je, početkom osamdesetih godina, na klupi bio Josip Duvančić. Igrao sam u Mađarskoj s Haladasom, ali nažalost, ne mogu se prisjetiti trenutaka i detalja koji bi bili zanimljivi za javnost. No, tada je Nikezić bio naš organizator igre i dosta toga se oko njega „vrtilo“ na terenu. Sjećam se da nam je u skupini bio slavni AC Milan koji je tada bio drugoligaš, a Gradskom vrtu smo odigrali neriješeno 1:1 uz pogodak Šormaza, pričao nam je Goran Popović, još jedan od nekad istaknutih osječkih nogometaša.

Nikezić i Šormaz u oba susreta

U Szombathelyju je Osijek igrao u sastavu: Alempić, Huljić, S. Petrović, Kalinić, Žeravica, Dumančić, Šormaz (Čordaš), Popović, Nikezić, Škrinjar (Iličić) i Lukačević. Početkom polusezone 1982. u Gradskom vrtu su pobjedu nad Haladasom ostvarili: Davidović, Kostić, S. Petrović, Meter, Šormaz, Šmudla (Jurasović), Nikezić, Karačić, Jurasović, Gudelj (D. Perić) i Goić. U oba susreta za kormilom Osječana bio je već spomenuti Josip Duvančić.