Osječani su ove sezone na svom stadionu od sedam nastupa samo u početna dva ispustili po dva boda.

Zanimljive su neke usporedbe učinka osječkog prvoligaša u ovoj sezoni u odnosu na prethodnu. Lani je u ovo vrijeme, nakon 15 odigranih kola, Osijek imao 30 bodova na svom kontu, a sada ih ima tri manje, dakle 27. Pritom su Bijelo-plavi u ovoj natjecateljskoj godini glavninu bodova (17) osvojili u Gradskom vrtu, za razliku od prošloga ljeta i dijela jeseni kada su imali potpuno jednak bodovni učinak na svom terenu i na gostujuućim stadionima (15-15).

Sjećamo se da su Osječani prije godinu dana imali pet uzastopnih pobjeda na gostovanjima što je bio i klupski rekord, a sada su uvjerljiviji pred svojom publikom gdje niti jednom nisu pokleknuli, a nakon eliminacije iz Europe su pet puta zaredom ostvarili pun pogodak, uz gol-razliku 13:4.

Najbolji u derbijima

Što se gostujućeg učinka tiče, Osijek je dvaput slavio, zabilježio četiri remija i dva poraza. Za usporedu, naša je momčad lani u ovo vrijeme imala jedan poraz više u ligaškom natjecanju. Još je jedna činjenica znakovita i prilično se razlikuje od onoga što smo gledali u sezoni 2016/2017. Naime, Zekićevi su izabranici vrlo učinkoviti u derbijima. Bilo ih je pet do sada, a Osječani niti u jednom nisu osjetili gorčinu poraza.

Imaju tri pobjede i dva neriješena ishoda i pritom su osvojili 11 bodova, za razliku od, primjerice, Rijeke koja je skupila samo 3 boda protiv izravnih konkurenata te Hajduka koji je u svoje četiri najjače utakmice osvojio samo 1 bod, a jako je malo nedostajalo da ostane i bez njega, protiv Dinama na Poljudu. Podsjećamo, u svih 12 derbija prošle sezone Osijek je izborio samo dvije pobjede i u tom je pogledu već sada napravljen bitan iskorak.