Zoran Zekić je pohvalio sve ono što u susjednoj državi rade na planu nogometne infrastrukture i uvjeta za treninge.

Trener nogometaša Osijeka Zoran Zekić veseli se tomu što će njegova momčad u vrijeme reprezentativne stanke igrati u susjednoj Mađarskoj i to na otvaranju lijepog stadiona u Szombathelyju. Rado je prihvatio takvu mogućnost, pa je po tom pitanju izjavio:

Možemo se ugledati na Mađare kada je riječ o nogometnoj i sportskoj infrastrukturi! Iz godine u godinu izgrađuju nove stadione, imaju odlične kampove za mlađe kategorije, pa mi je drago da je i Haladas VSE sada dobio objekat kojim se može pohvaliti. Vidim da je u njihov stadion mađarska vlada uložila 50-ak milijuna eura što dovoljno govori. Naše su zemlje prijateljske, vežu nas brojne povijesne stvari, događaji i osobe, tako da i nogometu možemo i trebamo biti prijatelji i partneri. Posebno otkako naš Klub ima novu vlasničku strukturu. U Mađarskoj državne strukture značajno podupiru nogomet i vjerujem da će se to odraziti i na bolje rezultate klubova i reprezentacije, s obzirom na tako kvalitetne uvjete rada.

Provjera će dobro doći

Bijelo-plavima će ova utakmica dobro doći i u sklopu mini-priprema za nastavak Prvenstva Hrvatske u kojem Osijek želi napraviti iskorak u odnosu na prošlu sezonu:

Da, dobro je uvijek imati kvalitetnog protivnika u vrijeme stanke između dva susreta u borbi za bodove. Vidim da je Haladas u donjem dijelu tablice, ali će sigurno biti motiviran u jednoj takvoj, svečanoj prigodi da pruži što bolju partiju protiv nas koji smo se ove sezone dobro prezentirali i na europskoj sceni, a ne samo u HNL-u.

Trener Osijeka do sada nije imao iskustva u službenim ogledima s Mađarima...

Ni kao igrač, a ni sada u funkciji trenera, nisam odigrao neku važniju utakmicu s klubovima iz Mađarske. No, bilo ih je dosta prijateljskih, kontrolnih, koje su nam uvijek dobro došle. Takva će biti i ova u Szombathelyju. Na put smo poveli sve trenutno raspoložive igrače, osim onih koji imaju reprezentativnih obveza poput Grezde i Bočkaja. Na raspolaganju nam nije ni ozlijeđeni Šorša, a svi ostali su nam biti na dispoziciji, zaključio je Zekić.