Osječki trener nije tražio opravdanje u činjenici da je njegova momčad dugo igrala bez isključenog Šimuneca.

Po svršetku susreta u Szombathelyju, Zoran Zekić bio je na konferenciji za novinare pred mađarskim izvjestiteljima. Priznao je da je očekivao da će Osijek izgledati bolje i učinkovitije, bez obzira što su Bijelo-plavi protiv Haladasa igrali nekompletni, bez Grezde, Bočkaja, Baraća, Mudražije i od ranije ozljeđenog Šorše, a zbog udarca kojega je dobio, samo jedno poluvrijeme odigrao je Lopa.

Ne voli nitko gubiti, no malo smo dobrih stvari ovdje vidjeli od naše momčadi. Uostalom, dobili smo tri gola i ne bih se sada vadio na to da smo dobar dio susreta odigrali s igračem manje jer i to puno puta vježbamo na treninzima. Očito se još nismo „resetirali“ nakon Zaprešića i dobro je da imamo još dovoljno vremena da se vratimo u normalu do prvenstvenog dvoboja s Cibalijom. Jedina dobra stvar je povratak Barišića za kojega se nadam da će biti spreman za nastavak Prvenstva. Nije mi jasno da igrači iz drugog plana, oni koji manje igraju, ne mogu natjerati ove koji su dosad bili standardni na još veći angažman i da se pokušaju u ovakvim utakmicama izboriti za svoje mjesto na terenu. Ne znam što im treba biti veći motiv od ovakve svečanosti, savršenog terena, velikog broja publike… No, sve je to proces selekcije koji ponekad ide i sporo, pa ćemo na zimu procjeniti što i sa kime dalje, istaknuo je osječki kormilar.

Ilić zaslužio trenerove pohvale

Dosta je kritika Zekić imao na igru svojih izabranika, ali je pohvalio mladog Hrvoja Ilića kojemu je pružio priliku u drugom poluvremenu:

Jako sam zadovoljan kako je on reagirao ulaskom s klupe. Žao mi je što je ušao baš u trenucima kada smo ostali s igračem manje, pa nije mogao pokazati sve što može i zna. Moram reći da je dobro čuvao i distribuirao loptu, okretao stranu i od njega u budućnosti očekujem još i puno više. Mislim da će uskoro dobiti priliku za nastup u nekoj službenoj utakmici.

Trener Osječana je bio oduševljen svime što je vidio tijekom ceremonije otvorenja Sportkomplexuma i samim stadionom u Szombathelyju:

Fantastično! Sve izgleda lijepo i kompaktno. Mislim da Hrvatska zaslužuje barem nekoliko ovakvih stadiona. Sve je prenosila i njihova državna televizija, a meni je žao što se nismo prezentirali u boljem svjetlu, posebice jer smo prezentirali hrvatski nogomet. Domaćin je pripremio sjajan program na svečanosti otvorenja i želim Haladasu i njegovim navijačima da na ovakvom objektu imaju što više lijepih trenutaka. Žao mi je što mi u našoj zemlji kaskamo u tom smislu, da se ne mičemo na planu infrastrukture jer vidimo što i kako Mađari rade.