Naš se Klub, preko svoje Škole nogometa, rado uključio u projekt animacije djece za sportske aktivnosti.

Nogometni klub Osijek, zapravo naša Škola nogometa, ostvarili su suradnju sa Sportskom akademijom koja je 2013. godine osnovana u gradu na Dravi. Osnivač i predsjednik ove udruge je naš sugrađanin Tomislav Barišić kojemu je osnovni cilj animirati djecu za bavljenje sportom. Pritom nije važno da im se priključe samo oni talentirani i najspretniji, nego je bitna masovnost i sportski način života, makar i kroz rekreaciju.


Važno je da djeca koja nam dolaze steknu zdrave navike i prihvate isto takav način prehrane. Imamo dobru suradnju s nutricionistima, a svaki novi dječak ili djevojčica koji se počne baviti sportom – dobro su došli. Na taj način izbjeći ćemo i da nam veliki broj djece izbjegne problem s pretilošću, pa ćemo uštedjeti novce i zdravstvenom sustavu. Osim toga, promoviramo i lokal patriotizam, želeći da nam klinci navijaju i simpatiziraju klubove u svojoj sredini, što je također bitno i tomu ih također učimo, pričao nam je Barišić.

Suradnja će se svakako nastaviti


Što se tiče suradnje s Bijelo-plavima, u OŠ „Grigor Vitez“ edukativne su i pokazne treninge za djecu iz Akademije održali Zdenko Kurtović, Matej Žitnjak i Danijel Bogdan, treneri iz naše Škole nogometa.


Djeca su nam bila oduševljena i već pitaju kada bismo mogli zajedno doći na neku utakmicu NK Osijek. Sigurno je da ćemo s Klubom nastaviti suradnju, što mi je u svakom slučaju drago. Postoji obostrano dobra volja, budući da se u Gradskom vrtu događa puno toga pozitivnoga, dodao je Barišić.


Voditelj naše Škole nogometa Miroslav Žitnjak također je zadovoljan ovom sportskom poveznicom:
I nama je stalo da se što više djece, već od ranoga djetinjstva, posveti nekim sportskim aktivnostima, bez obzira koliko su pritom talentirana. Uostalom, ne mogu svi imati potencijal koji će ih odvesti u neke klubove, nogometne ili neke druge, ali mogu kroz vježbanje i treninge steći pozitivne, zdrave navike. Naši će treneri i ubuduće sudjelovati u takvim edukacijama jer je riječ o dobrom i korisnom projektu, poručuje Žitnjak.