Utakmica je završila neriješenim rezultatom 2:2, a Osječani su uspjeli dostići prednost svoga domaćina od 2:0.

Puno su utakmica Hajduk i Osijek odigrali međusobno u borbi za prvenstvene bodove. U HNL-u, Splićani su bili domaćini Bijelo-plavima 39 puta, a Bijeli su pritom ostvarili 31 pobjedu uz 7 neriješenih ishoda i samo jednu pobjedu Osječana (2008. godine) o kojoj smo nešto već i napisali. Dakle, statistika svakako ide u prilog Hajduku, što bi mogao biti još jedan u nizu motiva našem prvoligašu u želji i namjeri da u subotu navečer ostvare pozitivan rezultat.

Ovom prigodom osvrnut ćemo se na jedan od remija i to na onaj iz studenoga 1997., kada je rezultat bio 2:2. Naime, bila je to prva utakmica ove dvije momčadi na splitskom stadionu u okviru Prvenstva Hrvatske u kojoj su gosti uspjeli osvojiti bod i to u osmom međusobnom dvoboju, odigranom na Poljudu.

Krpan i Perković zabili za bod

Hajduk je imao vodstvo od 2:0, golovima Sedloskog u 30. i Ercega u 34. minuti, a do odlaska na odmor, Krpan je pet minuta prije kraja prvog poluvremena, uspio smanjiti na 2:1. Pokušaji Osječana da dođu do izjednačenja urodili su plodom u 81. minuti kada je Perković pogodio mrežu domaćina za konačnih 2:2. Neke su zanimljivosti bile vezane uz tu utakmicu, poput činjenice da su se u drugom poluvremenu na terenu, jedan protiv drugoga, našli braća Joso i Ivan Bulat.

Također, iz sadašnje perspektive, zgodno je istaknuti da je u redovima Hajduka zaigrao aktualni hrvatski izbornik Zlatko Dalić. Iz tadašnjih sastava je vidljivo da je u momčadi Osijeka, u vršku napada, zaigrao i bivši mađarski reprezentativac Pal Fischer koji je nekada imao čast nastupati u slavnom Ajaxu iz Amsterdama.

Isti rezultat i protiv Croatije

Te jesenje večeri na Poljudu je bilo oko 4.000 gledatelja, a sudio je Krčelić iz Zagreba. Trener Osječana iz tog razdoblja Milan Đuričić izveo je na travnjak sljedeću jedanaestoricu: Radoš, Vuica, S. Vranješ, Beljan, Beširević, Lasić, R. Grnja (od 61. I. Bulat), Perković (od 84. Bogdan), Mitu, Fischer (od 90. Tadić) i Krpan. Na klupi Hajduka bio je Luka Bonačić, a igrali su: T. Gabrić, Brajković, Sedloski, Mujdža (od 67. Dalić), Jozinović, Tudor (od 82. Aliaj), Skoko (od 46. I. Leko), J. Bulat, Računica, J. Vučko i Erceg.

Osječanima je to bilo treće uzastopno gostovanje u studenome 1997., nakon što su prethodno slavili protiv Varteksa u Varaždinu (1:0) i izgubili od Šibenika na Šubićevcu (4:3). Nakon remija u Splitu, Bijelo-plavi su isti rezultat (2:2) ostvarili i u sljedećem prvenstvenom kolu u kojem su bili domaćini zagrebačkoj Croatiji.