Mnogi su zasigurno već pomislili da će Osječani, nakon 2008. godine, još jednom slaviti na Poljudu...

Ostao je Osijek „kratak“ za dva boda iz derbija na Poljudu. To je svakako prvi zaključak, nakon što je naša momčad primila pogodak u drugoj minuti sudačke nadoknade. Bio je to gol za izjednačenje, pa su Bijelo-plavi ispustili veliku priliku drugi puta slaviti u gostima kod Hajduka, nakon trijumfa iz 2008. godine. Šteta što nije bilo tako, važni su bodovi bili u igri, a i psihološki bi Osječani bili u prednosti uoči novog ogleda s Bijelima, koji je na rasporedu već u srijedu u Gradskom vrtu. Boksačkim riječnikom, Splićani bi bili prilično „grogirani“ i uzdrmani da su doživjeli novi poraz pred svojim navijačima, koji bi dodatno rasplamsao nezadovoljstvo njihove sve nestrpljivije Torcide...

Grgić zaslužan za vodstvo

Inače, nije to bila utakmica za pamćenje, složili su se na kraju i jedni i drugi. Hajduk je, doduše, imao dobro otvaranje i dominantnih dvadesetak minuta, ali je nakon toga splasnula njegova inicijativa. Kada je Osijek počeo bolje reagirati u sredini terena, pametnije zatvarati prostor prije svega suparničkim razigravačima Hamzi i Bašiću, više nije bilo ni opasnijih situacija po vrata Malenice koji je, zapravo, na ozbiljnijim iskušenjima bio je jedino tijekom prekida.

I onda se dogodilo da su gosti poveli iz jedne dobre Grgićeve reakcije i Memolline neodlučnosti u 38. minuti, pa se na odmor otišlo s prednošću Osječana. Doduše, Said je u završnici prvog poluvremena imao odličnu priliku za izjednačenje, kada je glavom loptu poslao u vratnicu. Tada je već bilo jasno da će Kopić morati tražiti neka nova rješenja u nastavku kako bi domaćin bio konkretniji i promijenio rezultat koji je bio negativan za njegovu momčad i time uvjetovao zvižduke s tribina.

Ulazak Almeide uvjetovao probleme

Nije se ništa posebno promijenilo u drugom poluvremenu, bez obzira na pojačan Hajdukov pritisak, a ni ulazak Ohandze Bijelima nije donio probojnost. Opet se uglavnom pokušavalo udarcima izvan kaznenog prostora, no Malenica je svojim obranama ulijevao i sigurnost svojim suigračima u polju, uz poneku individualnu pogrešku. Nešto veći problemi, ipak, nastaju kada je ušao iskusni Almeida koji ne trči puno, ali je dominirao u zračnim dvobojima kada je Hajduk, preskakanjem igre, već pomalo panično tražio mogućnost da dođe do izjednačenja.

Upravo je na takav način Osijek kapitulirao, a Zekić se s pravom ljutio jer se moglo predvidjeti da će i lopta u toj nesretnoj drugoj minuti sudačke nadoknade ići Portugalcu na glavu, kako bi uslijedio „prijenos“ u gužvu pred osječkim vratima. Reakcija Bijelo-plavih pritom je bila loša, što je Said vješto iskoristio i spasio Hajduk. Tako su ove dvije momčadi ostale bodovno izjednačene i nakon derbija, a u srijedu ćemo ih ponovno gledati u međusobnom dvoboju...