Nakon što je Marić izjednačio na 1:1, dojam je bio da bi Osječani mogli do preokreta i pobjede, ali to se ipak nije dogodilo.

Ulog je u srijedu bio vrlo velik i za Osijek i za Hajduk jer je proboj u polufinale Kupa uoči susreta motivirao i jedne i druge. Znalo se da će to biti prilično drukčija utakmica u odnosu na onu subotnju, kada se igralo za prvenstvene bodove, upravo zbog činjenice da poraz znači i eliminaciju jer nema uzvrata za popravni ispit. Splićani su na kraju prošli dalje, domaćin im je na tomu čestitao, a više od 4.000 gledatelja, koje kiša nije zaustavila na putu prema stadionu, imalo je prigodu vidjeti zanimljiv ogled u kojem je konačna odluka o pobjedniku stigla u posljednjim minutama, kada je Erceg postigao gol za konačnih 3:1. Sve do tada Osječani su pokušavali doći do izjednačenja i produžetaka, međutim, nisu uspjeli u tomu.

Marić je opet bio „jocker“ s klupe

Ulazak u dvoboj bio je dobar iz kuta našeg prvoligaša. Ostvaren je pritisak u prvih pola sata, a Grezdine dvije lijepe šanse za vodstvo ostale su, nažalost, neiskorištene dok je Ejupija valjda samo dijelić sekunde dijelio od pogotka kada je Barišić ubacio loptu u gostujući peterac. Splićani su svoju šansu imali preko Ohandze koji je promašio loptu u trenutku kada se našao u obećavajućoj situaciji za udarac, ali je puno spretniji i konkretniji bio u 39. minuti. Erceg mu je fino centrirao, a Kamerunac je volejem postigao lijep pogodak za 0:1. Tako je Hajduk na odmor otišao s prednošću, iako je Osijek djelovao opasnije i više je bilo uzbuđenja pred gostujućim vratima i u njihovom šesnaestercu. I u drugo poluvrijeme Bijelo-plavi su ušli odlučni u želji da dođu do izjednačenja, a Marić je još jednom bio „jocker“ s klupe koji je svojim golom okrunio dobru igru Zekićeve momčadi.

Nižić nije smio ostati sam

Bilo je to u 59. minuti i ostalo je sasvim dovoljno vremena da se dođe i do rezultatskog preokreta, što su osječki navijači željno iščekivali, a i ono što se događalo na terenu (Hajradinovićev „slobodnjak“, poništeni gol Šimuneca zbog zaleđa…) je ukazivalo da bi domaćin mogao još jednom matirati Stipicu. Barem je takav dojam bio s tribine, što ne znači da je Hajduk bio u defanzivi i da nije pokazivao ambiciju da i on opet zabije za svoje novo vodstvo. Neugodni je Ohandza dobrim udarcem navijestio da bi se to moglo dogoditi, a onda je Nižić nakon ubačaja iz kuta skočio „pod oblake“  i svladao Antolovića.

Nije pritom osječki vratar dobro procijenio situaciju ispred svojih vratiju, iako treba istaknuti kako se nije smjelo dogoditi da najopasniji Hajdukov igrač u prekidima neometan dođe u poziciju koju on ne propušta realizirati. Tako je bilo i ljetos u Gradskom vrtu, kada se također upisao među strijelce, praktički na isti način. Taj je pogodak prelomio utakmicu u korist Splićana, a Osijek uz sva svoja nastojanja više nije uspio produžiti neizvjesnost za dodatnih 30 minuta koliko bi se  igralo u eventualnim produžecima…