Dobrim dijelom utakmice osječki je kormilar bio zadovoljan igrom svoje momčadi, no presudio je Nižićev pogodak.

U svom jubileju stotog vođenja momčadi Osijeka Zoran Zekić ipak nije dobio poklon kojega je najviše priželjkivao. Izostala je pobjeda protiv Hajduka u četvrtfinalu Kupa Hrvatske i Osječani se neće imati prigodu boriti za trofej u završnici ovoga natjecanja. Na konferenciji za novinare Zekić je istaknuo:

Teško je izgubiti utakmicu na ovakav način. U prvom poluvremenu smo dobili gol praktički iz prvog ozbiljnog prelaska Hajduka na našu polovicu. U drugih 45 minuta smo napravili određene izmjene, stigli do izjednačenja, a bilo je još nekih šansi i polušansi, opasnih ubačaja pred vrata gostiju. Imali smo sve pred sobom i onda nam se opet dogodilo da kada trebamo napraviti konačan iskorak primimo gol, dopustivši najboljem suparničkom skakaču da bude neometan i pogodi nam mrežu. Opet smo pokušali doći do izjednačenja, ali nije išlo. Mogu čestitati Hajduku na prolasku, ali i reći da sam ponosan na svoju momčad jer ni sekunde nije odustajala. Naravno da imam određenih taktičkih zamjerki, ali ja ih neću kritizirati. Imamo još tri kola do kraja polusezone, a onda ćemo napraviti rekapitulaciju.

„Možda ne bih postupio isto“

Odgovarao je Zekić na pitanja novinara o izmjenama za koje se odlučio i prije i za vrijeme susreta

Nisam htio dobiti samo na skok-igri nego i na agresivnosti. Ubacili smo Marića koji je zabio gol, Lukića stavili u polušpicu, a Mudražiju u vezni red jer nam je Jambor imao prijeteći žuti karton. Da me se sada pita da li bih postupio na isti način, možda i ne bih, ali sam u tom trenutku vjerovao da to mogu biti dobra rješenja. Digli smo se prema suparničkom šesnaestercu, zaigrali praktički sa četiri napadača. Što se vratara tiče, bio sam prije susreta uvjeren da je Antolović pravi izbor, upravo zbog spoznaje da su Splićani vrlo neugodni u prekidima, pa je to bio glavni razlog što sam se odlučio za njega. Ne treba ga sada kriviti, bez obzira što je sigurno i on mogao bolje reagirati kod drugog primljenog pogotka. Opet kažem da sam velikim dijelom utakmice bio zadovoljan i ne mogu svojim igračima ništa posebno zamjeriti osim gubitka koncentracije u nekim, pokazalo se ključnim trenucima.

Što bolje odraditi preostale utakmice

Činjenica je da je Osijek u natjecateljskom razdoblju u kojem posljednje četiri utakmice nije uspio riješiti u svoju korist, a ispao je iz Kupa u kojem je imao velike ambicije:

Sada već možemo govoriti i o određenoj krizi, ova je eliminacija za nas neuspjeh i ja od toga ne bježim. Trebamo se izvući iz ove situacije kako god znamo. Svjestan sam da će sada biti puno pitanja na moju adresu i neka ih bude. I to je sastavni dio moga posla. Prioritet nam je sada na što bolji način odraditi preostale tri utakmice, pa ćemo vidjeti što i kako napraviti. No, trenutno nam je najvažnije u subotu dobiti Slaven Belupo. Tada ćemo pokazati kakvi smo muškarci i sportaši, a znamo da nam neće biti lako. Dosta je igrača izvan forme i ne pružaju ono što bi nama sada trebalo, moja je pogreška i krivica što nisam uspio naći neke naše unutarnje rezerve.

Kopić potpuno zadovoljan

Trener Hajduka, Osječanin Željko Kopić bio je vrlo zadovoljan onim što je njegova momčad pokazala u Osijeku:

Bila je to utakmica visokog intenziteta, energije i uloga koji je sa sobom nosila. Znali smo koliko je teško igrati u Gradskom vrtu, pa smo u prvom poluvremenu zaigrali s tri klasična napadača kako bismo što duže zadržali loptu u posjedu između linija i da budemo opasni po dubini. U drugih 45 minuta je Osijek preuzeo maksimalan rizik što mu se isplatilo. No, Nižićev je gol prelomio utakmicu i nakon njega smo izgledali zaista dobro. Zatvorili smo sve prilaze svojim vratima i čekali priliku za kontranapad. Vrlo sam zadovoljan reakcijom svojih igrača i s taktičkog i s psihološkog aspekta. Imai smo veliki pritisak i ova nam je utakmica izuzetno puno značila. Sretan sam zbog pobjede, a za Osijek sam siguran da ova eliminacija iz Kupa neće narušiti sve ono dobro što je klub napravio u prošloj i ovoj sezoni. Mi smo ostali u borbi za trofej i sigurno će nam ova pobjeda dobro doći u smislu bolje atmosfere u završnici polusezone.