U Gradski vrt stiže Slaven Belupo koji nema nikakav pritisak za razliku od Bijelo-plavih koji silno žele subotnje bodove.

Zoran Zekić ovoga petka nije imao uobičajenu konferenciju za novinare jer se Slaven Belupa dotaknuo odmah nakon izgubljenog dvoboja s Hajdukom u Kupu Hrvatske. Već tada je naglasio kako će to biti još jedno vrlo ozbiljno iskušenje za njegovu momčad, posebno u okolnostima kada su Osijeku bodovi itekako važni i za bolje ozračje u svlačionici, kao i među navijačima.

Nemam što kriti, nije nam nimalo lako pao ovaj poraz s Hajdukom, naprotiv, bio je i težak i bolan. Upravo stoga moramo se prvenstveno psihički pripremiti za ogled s Koprivničanima, dakako i taktički jer će to opet biti zahtjevna utakmica. Bez obzira što su nam rezultati u posljednje vrijeme nezadovoljavajući, mislim da ipak igramo dosta dobro. Međutim, svaki puta napravimo neke kobne pogreške iz kojih primamo golove, a s druge strane se itekako namučimo da ih zabijemo. Probat ćemo se stabilizirati i u subotu osvojiti sva tri boda. Pritisak će sigurno biti velik, no moramo u susret ući što mirnije i trezvenije s jasnom namjerom od samoga početka što i kako želimo napraviti u tih 90 minuta, rekao je Zekić.

Tridesetak utakmica u pet mjeseci

Na osječkim nogometašima sve više se osjeti iscrpljenost uslijed zaista naporne polusezone koju su započeli još krajem lipnja…

Energetski sigurno nismo na onoj razini na kojoj bismo željeli biti, ali nije bilo ni realno očekivati da tijekom cijele polusezone možemo biti u podjednako kvalitetom izdanju po tom pitanju. Ovo će nam biti već gotovo 30. utakmica u proteklih pet mjeseci, što niti jedan naš igrač prethodno nije imao u karijeri. Sve to ostavlja tragove i posljedice na terenu. Znam da to nikoga ne zanima, ali se zajedno sa svojim suradnicima i time moram baviti, birajući one najzdravije i najspremnije za nastup.

Rekao je ponešto trener Osijeka i o predstojećem suparniku Bijelo-plavih:

Oni sigurno dolaze u Osijek bez opterećenja. Imaju novog trenera koji je nešto promijenio njihov stil igre, pa su sada tvrđi odostraga, što će nam otežati zadaću. Morat ćemo se pripaziti i njihovih kontri, imaju neugodne igrače u tom segmentu igre. Slaven Belupo je zahtjevan protivnik i sve što napravi u Osijeku njima je dobro jer nemaju nikakvog imperativa za razliku od nas.