Naša će reprezentacija prvo igrati s Nigerijom, zatim s Argentinom i na kraju prvog kruga s Islandom.v

Hrvatska će igrati protiv Argentine, Islanda i Nigerije na Svjetskom prvenstvu iduće godine u Rusiji! Tako je odlučeno ždrijebom u Moskvi, gdje su 32 reprezentacije svrstane u osam skupina. Naša će nacionalna vrsta, u skupini D, veliko natjecanje otvoriti 16. lipnja u Kalinjingradu protiv Nigerijaca, zatim 21.6. slijedi ogled s Argentincima u Nižnji Novgorodu, dok će u završnom nastupu prvog kruga Hrvatska za protivnika imati stare znance Islanđane i to 26. lipnja u Rostovu na Donu. Plasman u osminu finala izboriti će dvije najbolje plasirane selekcije.

Nemamo prava na kalkulacije. Mislim da možemo proći grupu, ali će sigurno biti teško. Mogli smo i bolje proći, no također je činjenica da smo mogli  upasti i u težu skupinu, uvodno je komentirao hrvatski izbornik Zlatko Dalić.

Dalić želio izbjeći Argentinu

Što se suparnika tiče, jasno je da će već prva utakmica imati iznimno veliki značaj...

Nigerija je bila prva u svojoj kvalifikacijskoj skupini i nije upisala niti jedan poraz. Imaju mladu i dobru momčad, iznimno brzu. Moramo biti oprezni jer se radi o neugodnoj reprezentaciji. Potom nam slijedi Argentina o kojoj ne treba previše pričati. Želio sam izbjeći ove najjače reprezentacije u skupini. Argentinci su favoriti, a mi u tom dvoboju nemamo što izgubiti. Međutim, pokazat ćemo svoju snagu. Island znamo jako dobro, dvaput smo igrali s njima u proteklom kvalifikacijskom ciklusu. Baš sam razgovarao s njihovim izbornikom koji mi je rekao "samo ne vas". To će biti zadnja utakmica i odlučivat će o svemu, istaknuo je Dalić.

Raspored ostalih skupina

U skupini A Rusija je kao domaćin zaista imala povlašteni ždrijeb i teško da je mogla i poželjeti bolje protivnike od Urugvaja, Egipta i Saudijske Arabije. Za B skupinu možemo reći da su Portugal i Španjolska svakako veliki favoriti u odnosu na Maroko i Iran, dok će u C skupini igrati Francuska, Danska, Peru i Australija. Sigurno će biti velike borbe u skupini E koju su popunili Brazil, Švicarska, Srbija i Kostarika, a vrlo je zainimljiva i skupina F s Njemačkom, Meksikom, Švedskom i Južnom Korejom. U G skupini su Belgija, Engleska, Tunis i Panama i na kraju u skupini H igrat će Poljska, Kolumbija, Japan i Senegal.