Bijelo-plavi su bili vrlo raspoloženi i odlučni u napadima prema suparničkim vratima, od početka do kraja utakmice.

Zasigurno najbolju utakmicu u posljednjih mjesec dana odigrali su nogometaši Osijeka u ogledu sa Slaven Belupom. Osim sigurne pobjede, moramo pohvaliti i prezentaciju Bijelo-plavih koja je od početka do kraja susreta bila dojmljiva i kvalitetna, pa je stvoren i veliki broj prigoda, a Koprivničani su imali i dosta sreće u pojedinim trenucima. Evo što je na press konferenciji rekao trener našeg prvoligaša Zoran Zekić.

Prvenstveno moram čestitati svojim igračima! Neću koristiti neke velike riječi, ali moram zaključiti da je ovo zaista bilo vrlo dobro i to u svakom pogledu. Odličan ulazak u utakmicu, voljni element je bio na vrlo visokoj razini, trkački smo također odradili posao kako treba i bili cijelu utakmicu dominantni i opasni. Nadam se da ćemo u istom stilu i raspoloženju odigrati i preostale dvije utakmice do kraja polusezone. Ovo nam je bio 29. susret otkako smo krenuli u sezonu, rekao bih da se još uvijek držimo sasvim dobro s obzirom na sve što je iza nas.

Prema prikazanoj igri i stvorenim prigodama Osijek je mogao ostvariti i najuvjerljiviji trijumf ove sezone, budući da je opasnost gostujućem vrataru prijetila praktički sa svih strana…

Žao je i meni što nismo uspjeli zabiti pokoji gol više i što nismo ranije došli do povećanja vodstva jer bi se tada protivnik morao još više otvoriti što bi nam otvaralo prostor na njihovoj polovici. Šansi je bilo napretek, toliko pokušaja i udaraca na gol, dvije pogođene vratnice, tako da stvarno mogu reći da sam zadovoljan prikazanim. Dosta smo pričali unutar svlačionice proteklih dana, dečki su se izdignuli iznad nekih stvari, na najbolji način reagirali nakon eliminacije iz Kupa i sretan sam zbog toga.

Zekiću je drago zbog Grgića

Zekić je i pojedinačno izdvojio neke igrače koji su svojim učinkom, potezima, zalaganjem i angažmanom zaslužili i poneku riječ više na konferenciji za novinare:

Raduje me što je Alen Grgić dobio na hrabrosti i kuražnosti. Pričam već godinu i pol dana o tomu kako je odličan na treninzima, kako je pun energije uz dobru tehniku koju ima. On to mora ponavljati u kontinuitetu i vjerujem da su ga ovi golovi s Hajdukom i Belupom podignuli i po pitanju samopouzdanja i da će Alen postati ono što zaista može biti – pravi igrač. Drago mi je da je i Lopa konačno zabio jer nam trebaju njegovi golovi, a Grezda je posebna priča. Kakvu energiju ima taj dečko, koja je to volja i želja za uspjehom, svima može biti primjer! Ima i on još nekih tehničko-taktičkih nedostataka, ali će ih ispravljati. Važno je da maksimalno angažiran i da za njega nema izgubljene lopte. Imali smo puno raspoloženih igrača i stalno smo radili pritisak, nakon svake izgubljene lopte. Nismo im dali izaći prema našem kaznenom prostoru, a i jako dobro smo kontrolirali loptu po teškom terenu, preko Jambora brzo i točno okretali stranu i stalno dolazili u prilike.

Čestitao i Tomislav Ivković

Trener Slaven Belupa Tomislav Ivković i nije bio nešto posebno nezadovoljan onim što je njegova momčad pokazala u Gradskom vrtu, svjestan da je poražena od objektivno jačeg domaćina…

Osijeku čestitke na dobroj igri i zasluženoj pobjedi. Moram biti iskren i  reći da nisam očekivao da će domaćin izgledati tako dobro u ovoj utakmici nakon posljednjih rezultata i eliminacije iz Kupa. No, Osječani su se postavili vrlo karakterno i odlučno, a činjenica je i da imaju kvalitetu u svojim redovima. Iako smo u prvom poluvremenu dobili pogodak, nisam bio nezadovoljan jer smo u nekim situacijama i mi zaprijetili, a držali smo rezultat i dalje aktivnim. Dogovor je bio da nastavimo tako i u nastavku, da ne napuštamo formaciju i držimo suparnika što dalje od naših vratiju, kako bismo u završnici eventualno mogli doći barem do izjednačenja. Grgić nam je poremetio planove svojim lijepim prodorom i pogotkom i onda je bilo jasno da se teško više možemo „iščupati“, napomenuo je Ivković.