Kod našeg iskusnog prvotimca problem je u kroničnoj upali ahilovih tetiva, zbog koje mora prisilno odmarati.

Dugo već Tomislava Šorše nema u momčadi Osijeka. Posljednju je utakmicu odigrao još 9. rujna s Hajdukom u Gradskom vrtu, kada su Bijelo-plavi, golom Grezde u sudačkoj nadoknadi, slavili s 2:1. Nakon toga više nije mogao igrati uz stalne bolove koje je osjećao praktički od početka sezone, a intenzivirali su se tijekom najnapornijeg razdoblja ove polusezone, kada su se izmjenjivali nastupi u Europi i domaćem Prvenstvu. Išao je na brojne preglede, obilazio liječnike, pa i one koji se bave alternativnim metodama liječenja, no nije se imao priliku vratiti na teren i pomoći suigračima barem u završnici prvog dijela sezone.

Dijagnosticirana mi je kronična upala ahilovih tetiva, a pritom se ne može i ne smije žuriti u smislu povratka treninzima. Često sam znao stisnuti zube i odigrati ponajprije europske utakmice u kojima je i potrošnja u pravilu bila najveća, a bolovi su postajali sve jači i učestaliji. Došao sam u situaciju da više stvarno nisam mogao izdržati jer bi mi se stanje samo još više pogoršavalo. Krenuli su pregledi, terapije i oporavak i mogu reći da se bolje osjećam i vjerujem da će situacija biti iz dana u dan sve pozitivnija, rekao je Šorša.

I Ćorluka se dugo mučio

Naš je iskusni prvotimac u dva navrata proveo ukupno više od 40 dana na rehabilitaciji i terapijama u Daruvarskim toplicama, što mu je u svakom slučaju koristilo.

Držim se uputa liječnika i radim ono što mi je propisano. Nije to nikakva misteriozna ozljeda kako sam to, u svom slučaju, znao pročitati u novinama, ali je problem u tome što je – kronična. Dugi niz godina to je mučilo i našeg reprezentativca Vedrana Ćorluku koji je na kraju ipak morao na operaciju. Nadam se i vjerujem da ću biti spreman za početak priprema, 8. siječnja jer do tada imam dovoljno vremena za sve ono što moram proći do uključivanja u normalni proces rada.

Trener Zoran Zekić u više je navrata isticao kako mu Šorša itekako nedostaje u momčadi, pa se nadamo da će Tomislav bez većih problema odraditi zimske pripreme i opet biti na raspolaganju stručnom stožeru.