Momčad Stjepana Vranješa trenutno zauzima petu poziciju u prvoligaškoj konkurencijii.

Pioniri Nogometnog kluba Osijek (igrači rođeni 2003. godine) trenutno zauzimaju peto mjesto na tablici HNL-a za mladež s 30 osvojenih bodova. U 17 odigranih utakmica učenici Stjepana Vranješa ostvarili su 9 pobjeda, uz 3 remija i 5 poraza, a gol-razlika im je 26:16. Vodeći Dinamo je dominantan u ovoj kategoriji, a Osječani pripadaju gornjem dijelu ljestvice.

Mogu reći da sam prilično zadovoljan onim što smo do sada pokazali. Dobro smo se nosili s onima koji su ispred nas, a jedino je Dinamova momčad superiorna jer su zaista doveli i selektirali najbolje igrače u Hrvatskoj. Dečki su prihvatili sve zahtjeve koje smo pred njih postavili kolega Rudež i ja, mogu reći da smo im „usadili“ i pobjednički mentalitet jer u svakoj utakmici igramo napadački i na pobjedu. Ono što nam zasad nedostaje je nekoliko fizički jačih igrača u odnosu na klubove koji su nam konkurenti za visok plasman, ističe trener Vranješ.

Najosjetljivija kategorija u Školi

Bivši Osijekov kapetan je spomenuo činjenicu kako se u pionirskoj dobi u mnogim susretima očituje dominacija ili inferiornost po pitanju tjelesne konstitucije, što nerijetko utječe i na rezultate.

Ovo je najosjetljivija dobna kategorija u Školi nogometa jer dječaci ulaze u pubertet, rastu i razvijaju se, neki brže, a neki malo sporije. To znači da s njima treba imati strpljenja i dati im vremena da stasaju u svakom pogledu. Već u kadetskom uzrastu će im biti puno lakše jer će se dosta toga izjednačiti po pitanju fizikalija. Evo recimo sada se događa da neki korpulentniji napadači, da se tako izrazim, lakše realiziraju prilike koje im se pružaju dok se oni niži i slabiji ipak više namuče.

Nema izrazitog strijelca

U osječkoj momčadi nema izrazitog strijelca, a četvorica su igrača postigla po pet golova. Mnogi su dolazili u prigode, međutim, u nekim susretima se previše promašivalo.

Upravo tako, bilo je utakmica u kojima smo imali potpunu dominaciju, dvadesetak udaraca u okvir suparničkih vratiju, a nismo pobijedili. To znači da smo ostali „kratki“ za nekoliko bodova i poneku stepenicu više na tablici. Drago nam je da se među strijelce nerijetko upisuju i veznjaci i da stvaramo dosta prilika. Već ove zime nastavljamo doselektiranje i vjerujem da ćemo pojačati redove za nastavak sezone, poručio je Vranješ.