Bijelo-plavi su od ukupno 56 golova, koliko su polučili u svim natjecanjima, čak 40 postigli u drugom dijelu utakmice!

Odigrali su nogometaši Osijeka ukupno 31 utakmicu u prvom dijelu sezone, od toga 20 u državnom prvenstvu, 8 u Europi i 3 u Kupu Hrvatske. Ostvarili su pritom 17 pobjeda, uz 9 remija (svaki je bio rezultatom 1:1 što je svakako kuriozitet) i 5 poraza. Postigli su Bijelo-plavi 56 pogodaka u tri natjecanja, a primili su ih 26. Najuvjerljivije pobjede u HNL-u su one protiv Intera, Lokomotive i Rudeša kada je u Gradskom vrtu bilo 3:0.

U europskim kvalifikacijama najviše je pogodaka postignuto u domaćem ogledu sa Santa Colomom (4:0), dok je prvi nastup u Kupu ujedno bio i najefikasniji – s Nehajom u Senju (6:0). Samo u dva dvoboja u prošloj polusezoni Osječani su izgubili s dva gola razlike: u prvenstvenom susretu s Interom u Zaprešiću i u kup-utakmici protiv Hajduka na našem stadionu, a oba puta je bilo 3:1 za protivnika.

Puno učinkovitiji u drugih 45 minuta

Osječka je momčad najviše golova, čak 17 računajući sve nastupe, postigla u završnom razdoblju susreta, između 76. i 90. minute, uključujući pritom i sudačku nadoknadu vremena u kojoj je Osijek zabijao čak šest puta. No, za rezultat je to bilo presudno samo kod kuće s Hajdukom (2:1) i u Koprivnici protiv Slaven Belupa (1:1). Efikasni su Zekićevi izabranici bili i između 61. i 75. minute jer su 15 puta zatresli protivničku mrežu.

U prvom poluvremenu, od 16. do 30. minute, postigli su 10 golova, dva manje (8) su polučili u razdoblju od 46. do 60. minute, dok su po tri gola zabijali od 1. do 15. i od 31. do 45. minute. Lako je zaključiti da su Bijelo-plavi puno učinkovitiji bili u drugim poluvremenima u kojima su postigli čak 40 od ukupno 56 pogodaka!

Triput primali u sudačkoj nadoknadi

Omjer primljenih golova u prvom i drugom poluvremenu je puno ravnopravniji 12-14. Samo u Zaprešiću, spletom nes(p)retnih okolnosti, Osijek nije bio praktički do posljednjih trenutaka „u igri“ za pozitivan ishod. U svim ostalim porazima neizvjesnost je trajala do zadnjih minuta, dok onaj u Luzernu nije bio nimalo bolan jer se prošlo dalje u kvalifikacijama Europske lige.

Zanimljivo je da su Osječani po 5 golova primali u razdobljima od 16. do 30., zatim od 31 .do 45., kao i od 46. do 60. i u vremenu od 61. do 75.minute. Četiri puta su kapitulirali u završnici od 76. do 90.minute, a u tri navrata im je protivnik pogađao mrežu u sudačkoj nadoknadi. Dvaput ih je to stajalo već praktički osvojenih bodova, u derbijima s Dinamom u Maksimiru i Hajdukom na Poljudu koji su završili bez pobjednika.