Osječani će se okupiti 8. siječnja u Gradskom vrtu, a već dva dana kasnije predviđen je odlazak u „Zlatnu dolinu“.

Dok su nogometaši Osijeka na zimskom odmoru, stručni stožer i klupska logistika razrađuju i posljednje detalje pripremnog razdoblja u siječnju i veljači. Trener Zoran Zekić prvo je okupljanje u novoj kalendarskoj godini predvidio za ponedjeljak, 8. siječnja kada će se na prozivci pojaviti svi oni koji će započeti pripreme Bijelo-plavih. Uvodna dva dana momčad će odraditi u Gradskom vrtu, a već 10. siječnja promjenit će ambijent i radnu sredinu.

Dogovoreno je da Osječani uvodni dio svojih zimskih aktivnosti odrade u Velikoj, a pritom će za treninge i na otvorenom i u zatvorenom prostoru koristiti tamošnji stadion koji i nakon gašenja Kamen Ingrada pruža mogućnost kvalitetnog rada jer je aktivan županijski ligaš NK Papuk. Doduše, teren više nije, kao nekada, najbolji u Hrvatskoj, ali je svakako upotrebljiv, što se odnosi i na popratne sadržaje, kao što je fitness centar. U to su se u nedavnom obilasku uvjeta za pripreme u „Zlatnoj dolini“ uvjerili i direktor općih poslova NK Osijek, team manager Hrvoje Barišić i jedan od Zekićevih pomoćnika, Mario Kuić.

Dva tjedna u Španjolskoj

Osječka će ekspedicija u Velikoj ostati do 17. siječnja, pritom je osiguran i sasvim korektan, odgovarajući smještaj, a potom će uslijediti povratak u grad na Dravi. No, neće se naši nogometaši duže zadržati u Osijeku, budući da se već 20. 01. putuje u Španjolsku, na najznačajniji dio priprema. Odredište će i ovaj puta, baš kao i u prvim mjesecima 2017. biti Marbella.

Tamo će se ponovno okupiti veći broj klubova iz europskih i azijskih zemalja, tako da sportski direktor Alen Petrović dogovara jake suparnike iz Rusije, Rumunjske, Mađarske, Kine... Osječani će u toplim španjolskim krajevima, koji sportašima nude sjajne uvjete za pripreme, ostati do 3. veljače. Potom će im ostati još tjedan dana rada u Gradskom vrtu do prve službene utakmice u nastavku sezone i derbija s vodećim Dinamom.