Posljednju prvenstvenu utakmicu Kamen Ingrad i Osijek odigrali su u svibnju 2007. kada je naš prvoligaš slavio s 2:0.

U srijedu ujutro Osječani putuju u Veliku, na sedmodnevni, uvodni dio priprema kojega će odraditi na sportskom kompleksu kojega je nekada koristio NK Kamen Ingrad koji, nažalost, više ne postoji. No, aktivan je županijski ligaš Papuk, pa se ljudi koji su angažirani u njemu brinu i da stadion ne bude zapušten.

Stoga su u NK Osijek odlučili da će sedam dana provesti u „Zlatnoj dolini“, stotinjak kilometara od grada na Dravi. Inače, posljednju službenu utakmicu u Velikoj Bijelo-plavi su odigrali prije više od deset godina. Bilo je to 2. svibnja 2007. kada je Osijek svladao svoga domaćina u borbi za bodove rezultatom 2:0. Strijelci su bili Knežević u 40. i Pavličić u 86. minuti.

Zabili Knežević i Pavličić

Našu je momčad s klupe vodio Ilija Lončarević, a pobjedu su ostvarili: Skender, Lopes, I. Smoje, Vuica, Stranatić, Babić, Lončarević, Prskalo (od 71. Nađ), Knežević (od 71. Šolić), Nikšić (od 71. Pavličić) i J. Barišić. S druge strane, za Kamen Ingrad su tada nastupili: Koprić, J. Mišić, Poleti, Božić (od 82. Pajić), Radetić, Brkić (od 58. Šest), Kralj, Čordaš, Zeba (od 77. Pukljak), Zelenika i Sivonjić, a trener je bio Dalibor Bognar.

Osječani su od 66. minute igrali bez isključenog Vuice koji je morao napustiti igru zbog dva žuta kartona. Zanimljivo je istaknuti kako su u redovima nekadašnjeg prvoligaša iz Velike protiv svog bivšeg kluba zaigrala i četvorica nekadašnjih igrača Osijeka: Josip Mišić (ne ovaj koji je otišao iz Rijeke u lisabonski Sporting, nego sada 31-godišnji Đakovčanin), Krešimir Brkić, Darko Čordaš i Davor Pajić. Kamen Ingrad je na kraju te sezone bio uvjerljivo posljednji na tablici sa svega 13 osvojenih bodova, dok je Osijek završio na šestom mjestu u HNL-u u kojem se tada natjecalo 12 najboljih hrvatskih klubova.