Osječka momčad trenutno zauzima peto mjesto, no samo s dva boda zaostatka u odnosu na drugu poziciju.

Juniori našeg prvoligaša zauzimaju peto mjesto na ljestvici HNL-a za mladež nakon prvog dijela sezone. Učenici trenera Tomislava Radotića u 11 odigranih susreta ostvarili su 6 pobjeda, 3 remija i 2 poraza te na svom kontu imaju 21 bod, što je dva manje od Dinama, Rijeke i Slaven Belupa koji dijele drugu, treću i četvrtu poziciju. U vodstvu je splitski Hajduk s 27 bodova.

Ne mogu iskazati zadovoljstvo plasmanom, ali bodovni učinak ipak nije loš. Tu smo negdje kvalitetom u odnosu na ove momčadi koje su ispred nas, pa imamo priključak s vodećima. Moram napomenuti da su za nas ponajprije igrali dečki rođeni 2.000. uz tek pokojeg starijeg igrača, a najbolji strijelac Durdov i kapetan Soldić su bili na raspolaganju i kolegi Dini Skenderu među seniorima u našem trećeligašu, pojasnio je Radotić.

Primili najmanje pogodaka

Osječanima je za još poneki bod više nedostajalo i malo sportske sreće u pojedinim utakmicama, kada su nes(p)retno ostajali bez pobjede ili barem remija.

Posebno žalim zbog poraza u posljednjem jesenskom kolu u gostima kod Dinama koji nam je pobijedio golom iz kaznenog udarca u posljednjim minutama. Mislim da nismo zaslužili izgubiti ni od Hajduka na domaćem terenu, a ostali smo i bez dva vrijedna boda u Koprivnici gdje smo po svemu zaslužili pun pogodak. Praktički smo jedini pravi kiks imali na samome startu, kada smo kod kuće igrali neriješeno protiv Sesveta. No, veseli me činjenica da nam je obrana najčvršća u Ligi, da smo primili najmanje pogodaka kao i da nam se igrači dobro razvijaju, da je većina njih koji su nam došli iz drugih sredina opravdala povjerenje.

Spartak i Bijeljina dolaze u Osijek

Prvenstvo se nastavlja početkom ožujka, a osječki juniori s radom nastavljaju 18. siječnja kada će se ponovno okupiti u Gradskom vrtu.

Imamo već dogovorenih šest kontrolnih utakmica, a mogu istaknuti kako će nam u goste doći subotički Spartak i Bijeljina iz BiH s kojima smo uspostavili zaista dobru suradnju. Siguran sam da ćemo se dobro pripremiti za nastavak natjecanja na dva kolosijeka jer nas osim Prvenstva očekuje i četvrt-završnica Kupa Hrvatske. Želimo proći što dalje, zašto ne i do same završnice, rekao je Radotić.