Dosadašnji igrač Osijeka s portugalskim je prvoligašem dogovorio suradnju na 4,5 godine.

Nogometaš Osijeka Andrej Lukić, koji je skupio više od stotinu službenih nastupa za Bijelo-plave, promijenio je klupsku sredinu. Ovoga utorka naš je dosadašnji prvotimac potpisao ugovor na 4,5 godine s jednim od najboljih klubova u Portugalu, trenutno četvrtoplasiranom Bragom koja uspješno igra i Europsku ligu u kojoj će dočekati proljeće.

Milijunski transfer, kako je Meštrović i najavio

Lukić je, dakako uz suglasnost našeg prvoligaša, napustio pripreme u Velikoj i otputovao u Bragu gdje je uspješno prošao liječnički pregled i stavio potpis na ponuđeni ugovor. Ukupna vrijednost transfera je milijun eura, što je potvrda onoga što je najavljivao naš klupski predsjednik Ivan Meštrović da će igrači iz Osijeka odlaziti u poznate i priznate europske klubove i da će oni za njih plaćati milijunske iznose. 

Prošla su vremena da se naši igrači transferiraju za par stotina tisuća eura i da nemaju pravu tržišnu cijenu. Sada je bitno drugačije i na primjeru Lukića se vidi i očituje da možemo biti vrlo zadovoljni obavljenim poslom. Osijek smo vratili na nogometnu kartu Europe, pa i naši igrači moraju u financijskom smislu dosegnuti određene vrijednosti koje idu uz takve rezultate i iskorak kojega stalno ostvarujemo. To se, dakako, odnosi i na iznos koji nam pripada u smislu odštete. Nema više prodaje za sitniš, poručio je Meštrović.

Andreju želimo puno sreće!

Braga je nakon Benfice, Porta i Sportinga četvrti klub po rejtingu u jakoj portugalskoj ligi. O njemu dovoljno govori činjenica da je 2011. godine igrao finale Europske lige i u Dublinu izgubio od Porta s minimalnih 0:1. Njihova je momčad 2016. osvojila nacionalni Kup, a trenutno je procijenjena na 52,5 milijuna eura.

Pronašli smo zajednički interes i završili posao na opće zadovoljstvo. Braga je itekako ozbiljan klub, poslali su dobru ponudu i sigurno je to i za našeg Andreja dobra prilika. Oni su prošli u šesnaestinu finala Europske lige, uvijek su im visoke ambicije, a Lukić može igrati na više pozicija i vjerujem da će se tamo dobro snaći, bez obzira kakva ga konkurencija očekuje. Želim mu, dakako, puno sreće u nastavku karijere! I htio bih naglasiti da nije riječ ni o kakvoj rasprodaji naših igrača, nego možemo reći da su se u ovom transferu poklopile okolnosti koje nam odgovaraju i ne remete sve ono što smo zamislili za nastavak sezone, riječi su sportskog direktora Alena Petrovića.