Nogometaši Osijeka od 15 sati gostuju u Istri protiv posljednjeplasirane momčadi prvenstva, Istre. Susret je to u kojem bijelo-plavi traže pozitivan rezultat i zadržavanje u sigurnijoj zoni. Prijenos počinje u 15 sati, a za vas ga radi Mario Mihić.

NK Istra 1 - 0 NK Osijek

 

Nakon punih osam godina, bijelo-plavi su ostali praznih ruku u Puli, a Istra je konačno ostvarila pobjedu koju nije uspjela izboriti u 11 posljednjih službenih nastupa. Pozdrav iz Istre!

kada se na ovakvoj utakmicu ostane bez ijednog boda, onda je jasno da moramo biti razočarani ovakvih ishodom. Činilo se da Istra ne može do gola da se igra još 90 minuta, no samo je jedna neopreznost bila dovoljna da lopta, u 87. minuti, ipak završi u osječkoj mreži kada su već svi na stadionu mislili da će Osijek i ovaj puta uzeti bod na Aldo Drosini.

90' + 3 bodovi ostaju u Puli, a Osječanima još i veće brige u nastavku sezone.

90' + 2 Istra je na pragu pobjede kojom će se bodovno izjednačiti s Osijekom.

90' igrat će se tri minute sudačke nadoknade vremena.

90' posljednja izmjena u pulskim redovima: Bastos umjesto Tomića.

89' previše su danas gosti bili sputani i orijentirani na defanzivu i prijeti im drugi uzastopni poraz.

87' Osječani su ipak kapitulirali i to vlastitom nespretnošću. Bez ikakve potrebe izbacili su loptu u korner, Pamić je ubacio iz kuta, prvo je pokušao Gregov, da bi potom sa svega metar-dva Špehar vjerojatno zapečatio sudbinu svom matičnom klubu.

87' 1:0 - ŠPEHAR

85' druga zamjena kod Puljana: izlazi Jo, a ulazi Osječanin Špehar.

84' Istra ni sada ne preuzima previše rizika, a Osijek bi se zasigurno zadovoljio ovim rezultatom.

81' ulazimo u posljednjih desetak minuta susreta.

77' javna opomena za Vojnovića.

75' pucao je Škorić s ruba šesnaesterca, lopta odlazi u korner.

74' žuti karton dobio je Šorša.

73' mijenja Igor Pamić, iz igre povlači Franjića, a ubacio je Jordana.

71' Barišić je pucao svojom slabijom, desnom nogom, lopta odlazi pokraj desne vratnice.

70' Puljanima je teško napadati jer u pravilu igraju čekajući protivnika da krene prema njihovim vratima, vrebajući potom iz kontre, no bijelo-plavi su svi iza lopte.

68' Osijek je sada opet u čvrstom defanzivnom bloku, suparnik pritišće tražeći još poneku prigodu...

64' sve je više prekida i ubačaja iz kuta na polovici Osječana, pa su tada i najčešće gužve. No, golova još uvijek nema.

60' prva izmjena na utakmici: izlazi Perošević, a ušao je Mešanović.

57' šansu su sada imali i bijelo-plavi. Za udarac se lijepo izborio Škorić, međutim, blokirao ga je Dinis. Lopta se odbila do Vukobratovića koji je pucao "traljavo".

55' bilo je opasno pred golom gostiju, pokušao je Obšivač, ali lopta nije prošla kroz "šumu nogu" od osječke mreže.

54' igra se življe i dinamičnije u drugom dijelu susreta.

51' sada smo vidjeli dobru prigodu Puljana. Dinis je fino proigrao Heistera koji je s lijeve strane ušao u kazneni prostor i snažno pucao, a Mikulić se još jednom istaknuo odličnom obranom!

50' treneri Pamić i Šušak ništa nisu mijenjali u odnosu na početne jedanaestorice, pa i dalje gledamo iste aktere na travnjaku.

47' na suprotnoj strani uzvratio je Tomić pokušajem iz daljine, a Mikulić se iskazao efektnom intervencijom.

46' evo odmah i prve prave šanse za Osijek. Ubacio je Barišić s lijevog boka, Gregov je odbio loptu do Škorića koji je pucao s 134-14 metara i zamalo prebacio gredu.

46' počinje drugo poluvrijeme u Puli.

45' + 1 kraj prvog poluvremena u kojem smo vidjeli malo toga u ogledu dva "davljeniika".

45' teško nam je shvatiti da "Demoni" svojim nogometašima skandiraju "Druga liga"!? No, sa zapada slijedi "Istra, Istra".

42' Tomić i Kurtović su se sudarili glavama na sredini terena, baš kada je lopta krenula prema Pavloviću na desnom boku, kojemu je bio otvoren put prema Mikuliću.... Sudac Jović je prekinuo igru kako bi se ozlijeđenim igračima ukazala liječnička pomoć i zaradio zvižduke pulskih navijača.

38' prvi udarac Osječana ka suparničkim vratima. Centrirao je Matas, Perošević reagirao iz prve, a lopta je promašila cilj.

35' i jednima i drugima je najvažnije ne ispasti iz formacije i čvrsto držati dogovoreni raspored na terenu. Stoga je i dojam prilično skroman.

32' Pamić je ubacio iz prekida s lijeve strane, lopta je proletjela kroz šesnaesterac, nije bilo udarca na vrata.

31' prošlo je pola sata igre, Osijek je povučeniji nego inače, a Istra unatoč većem posjedu lopte ne uspjeva ništa posebno napraviti.

29' osim one Tomićeve šanse na samom početku, nismo zabilježili ništa uzbudljivije na terenu.

25' Osijek je još uvijek bezopasan, nadamo se da ćemo uskoro vidjeti i neki konkretniji pokušaj gostujuće momčadi...

23' opet je nervozni Jo bio u situaciji koja ga je, možda, mogla stajati i drugog žutog kartona. U dvoboju sa Škorićem poslužio se laktom, osječki je veznjak ostao na travi, ali sudac Jović ovaj puta niije reagirao.

20' zasad je to mirna utakmica, bez puno sadržaja.

18' žuti karton za Joa zbog nesportskog ponašanja.

16' ipak domaći nogometaši nigdje ne srljaju nego pokušavaju kombinatornom igrom doći u situaciju da zaprijete Mikuliću.

12' Osječani su nešto zgusnutiji u sredini terena, a istureni su i ovaj puta Perošević i Vojnović.

9' pucao je Pavlović s desne strane, nije bilo problema za Mikuliića.

8' "Demoni" od početka skandiraju "Pamiću odlazi", a s drugih tribina na takve povike odgovaraju zvižducima.

5' jasno je da Istra mora preuzeti malo više rizika nego u prethodnim susretima, budući da je posljednja na tablici, a bodovi protiv izravnog konkurenta imaju dvostruku vrijednost.

2' evo i prve prave prilike za domaćina! Brazilac Jo je dugim koracima krenuo naprijed, potom je proigrao Tomića koji je pobjegao svojim čuvarima, došao u idealnu situaciju za udarac, ali je ipak blokiran u posljednji trenutak.

1' utakmica je upravo započela, a na tribinama je nešto više od 1.000 gledatelja, među kojima i skupina od dvadesetak članova Kohorte.

Suci današnjeg susreta su: F. Jović (Zagreb), D. Vrabec (Zagreb) i H. Radić (Split).

Evo i početne jedanaestorice Puljana: Lovrić, Obšivač, Gregov, Pavlović, Heister, Dinis, Pamić, Matoš, Tomić, Franjić i Jo. Pričuve su: Miranda, Bastos, Gastaldo, Jordan, Franić, Salanović i Špehar.

Osijek će na travnjaku lijepog stadiona Aldo Drosina nastupiti u sastavu: Mikulić, Matas, Bralić, Laštro, Barišić, Kurtović, Vukobratović, Šorša, Škorić, Perošević i Vojnović. Na klupi su: Lončarić, Špikić, Čuljak, Glavaš, Špoljarić, Mešanović i Aneff.

Istra će nastupiti bez svog najboljeg strijelca, požutjelog Radonjića dok u osječkim redovima nema ozlijeđenog Jamaka.

Vrlo je važna utakmica za obje momčadi koje su konkurenti u borbi za opstanak. Osijek trenutno ima tri boda više i nadamo se da će, barem, nakon današnjeg međusobnog ogleda ta razlika ostati nepromijenjena. 

Pozdrav iz sunčane Pule!