Dobro smo radili u Velikoj, a u Španjolskoj ćemo uz idealne uvjete za treninge imati i odlične provjere.

Kapetan našeg prvoligaša Borna Barišić zadovoljan je dosadašnjim tijekom priprema. Smatra kako su Bijelo-plavi u Velikoj vrlo dobro radili, koristeći sve ono što im je u tih sedam dana bilo na raspolaganju:

Moram priznati da sam bio ugodno iznenađen onim što smo tamo zatekli. Svi su već pohvalili odličan teren, a to nam je bilo i primarno. Osim toga, imali smo svoj mir, tako da smo se mogli koncentrirati samo na treninge i nogomet. Vjerujem da je i stožer bio zadovoljan kako smo odradili taj uvodni dio, ističe Barišić.

Marbella je top-destinacija!

Slijede dva tjedna u španjolskoj Marbelli za koju Borna kaže da je idealna zimska baza za pripreme nogometnih klubova:

Vidjeli smo prošle godine kakvi nas uvjeti tamo čekaju. Definitivno je riječ o top-destinaciji gdje je sve optimalno, pa tamo dolaze i vrhunski europski klubovi. Bitno je da i vrijeme bude lijepo, kako bismo zaista mogli bez i najmanjih poteškoća odraditi ono što je planirano. Naravno da me vesele i jaki protivnici jer svi mi želimo igrati protiv što boljih momčadi, koje nešto predstavljaju ne samo u svojim nacionalnim ligama, nego i u Europi.

Idućih dana igrat će se protiv Puskas Akademije, kijevskog Dynama, Steaue i moskovskog Lokomotiva…

Da, jake su to provjere u svakom slučaju. No, ipak treba znati da su prijateljske utakmice jedno, a  one prvenstvene ipak nešto sasvim drugo. Na pripremama se igra bez pritiska, u Ligi je to drugačije, što ne znači da ni u ovim susretima koji nas očekuju nećemo nastojati biti najbolji što možemo u datom trenutku.

„Drago mi je zbog Lukića“

Neki su Barišićevi donedavni suigrači u međuvremenu promijenili sredinu. Posebno je spomenuo Lukićev transfer u Bragu:

Jako mi je drago zbog njega, otišao je u pravi  klub koji je cijenjen i u europskim razmjerima, na osnovu svojih rezultata. Odlazak u Portugal svakako je iskorak u njegovoj karijeri i želim mu svu sreću, vjerujući da će se izboriti za mjesto u momčadi. Neka je sretno i Lesjaku i Matasu koji također više nisu u našim redovima. A mi koji ostajemo moramo se što bolje pripremiti za nastavak sezone.