Osječani su imali zadovoljstvo biti na tribinama Benito Villamarina, a vidjeli su čak pet pogodaka

Stručni stožer našeg prvoligaša iskoristio je blizinu Seville (230 kilometara od Marbelle) i gostovanje moćne Barcelone kod Betisa u redovnom kolu španjolske Primere da uživo pogledaju utakmicu na stadionu Benito Villamarin. Dakako da je to bio poseban doživljaj, već zbog same činjenice da je na terenu bio za mnoge najbolji igrač današnjice Leo Messi, uz sve ostale Barcine zvijezde među kojima je i naš Ivan Rakitić. Bilo je 5:0 za vodeću momčad Primere, a svi su golovi postignuti u drugom poluvremenu.

Naravno da su nam dojmovi takvi da smo ih u povratku stalno prepričavali. Betis je odlično parirao u prvom poluvremenu, imao je i neke svoje šanse, bili su odlično postavljeni na terenu, ali je teško držati takvu koncentraciju svih 90 minuta. U nastavku su ipak bili propusni iako je to zapravo zasluga sjajnih Barcinih individualaca. Njihova kvaliteta je takva da ih je gotovo nemoguće neutralizirati, pričao nam je Zekićev pomoćnik Ronald Grnja.

Fascinantna lakoća pobjeđivanja

Messi je priča za sebe, užitak ga je gledati i na TV-u, ali je nešto posebno sve njegove nogometne čarolije doživjeti ovako neposredno, nekoliko desetaka metara od terena…

Genijalac, što drugo reći o njemu! U svakom potezu se vidi njegova genijalnost. On za razliku od ostalih ne mora igrati obranu jer svu snagu i koncentraciju čuva za svoj ubojiti napadački arsenal. Uvijek ima toliko rješenja i stalno je okomit prema suparničkom golu, a sve radi s fascinantnom lakoćom. I zabija, kao na treningu. Opet je dvaput pogodio mrežu. U tandemu sa Suarezom koji je pravi egzekutor u šesnaestercu, zaista izgledaju poput stroja koji melje sve pred sobom.

Rakitić među najboljima

Prvi je pogodak postigao Rakitić koji je upravo na asistenciju Suareza izbio sam pred vratara Betisa i rutinski zatresao mrežu.

Taj nas je trenutak posebno razveselio. Ivan se savršeno uklapa u Barceloninu viziju igre, maksimalno je racionalan i uvijek sve odrađuje maksimalno ozbiljno i odgovorno. Mislim da ponekad nismo ni svjesni te njegove igračke dimenzije, a naš je „Raketa“ u svome top igrač! Zabio je za vodstvo, kasnije je namjestio gol Suarezu i bio među najboljima.