Ovoga utorka igrat će se pola sata kasnije u odnosu na prethodno najavljeni termin uz izravan prijenos na HNTV-u

Nogometaši Osijeka i Puskas Akademije nastavljaju tradiciju odigravanja prijateljskih utakmica. Ovoga utorka igrat će se na kompleksu Deportivo Arroyo Estepona, a termin je pomaknut za pola sata, što znači da će susret početi u 16,30, uz dva poluvremena po 60 minuta. Izravan prijenos možete pratiti u programu HNTV-a. Posljednju međusobnu provjeru ova su dva kluba imala početkom listopada prošle godine, kada su Mađari na svojoj „Pancho Areni“ pobijedili 1:0 golom Zsidaija u 86. minuti. U tom dvoboju za Bijelo-plave su u prvom poluvremenu igrali: Malenica, Škorić, Barać, Grgić, Marin, Jambor, Mioč, Boban, Hajradinović, Lopa i Marić. Potom je u nastavku zaigrala jedanaestorica: Antolović, Šimunec, Lesjak, Matas, Marin, Lukić, Lončar, Mudražija, Kuprešak, Pušić i Ejupi (Durdov).

Prošle godine se igralo uz prolom oblaka

I prošle godine Osječani i njihovi sportski prijatelji iz Felcsuta igrali su također na pripremama u Andaluziji. Uvjeti za igru bili su praktički na granici regularnosti jer je padala vrlo jaka kiša tijekom cijele utakmice, a Puskas Akademija je bila bolja s 2:1. Pogotke za mađarsku momčad postigli su Lencse i Prosser dok je strijelac za Osijek bio Knežević koji sada ima vrlo zapaženu ulogu u ovom mađarskom prvoligašu. Zekić je 10. veljače 2017. na travnjak poslao ovu momčad: Žitnjak, Lončar, Leko, Šimunec (Džolan), Marin, Petrovikj, Lulić, Knežević, Grgić, Perošević i Vojnović. 

Knežević je predvodnik Puskas Akademije

Izabranici trenera Pintera u mađarskoj OTP Ligi trenutno zauzimaju osmo mjesto među 12 klubova. U 19 odigranih susreta ostvarili su 6 pobjeda, 5 remija i 8 poraza i imaju 23 osvojena boda. Dvije vodeće, zasigurno i najbolje momčadi su Ferencvaros i Videoton koji jedini ostaju u borbi za naslov prvaka. Puskas Akademia u svojim redovima ima 11 stranaca koji dolaze iz Slovenije, Srbije, Belgije, Albanije, Kameruna, Urugvaja, Malija i naše Hrvatske. Tamo je uz Josipa Kneževića i Antonija Peroševića još i Stipe Bačelić-Grgić. Knežević je imao vrlo učinkovitu jesensku polusezonu u kojoj je uspio postići čak deset golova i zasad je treći strijelac Lige, dok je Perošević dvaput pogađao suparničke mreže.