U prvoj provjeri, protiv Puskas Akademije, rezultat je bio neriješen 1:1, a listi ozlijeđenih pridružio se i Grezda

Iza nas je prva utakmica našeg prvoligaša na pripremama u Španjolskoj. Ogled s mađarskom Puskas Akademijom više je protekao u znaku borbenosti s obje strane, nego u nekakvoj ljepoti igre, no bilo je teško i očekivati da će već u premijernom nastupu igrači, poprilično umorni u punom intenzitetu treninga, pružiti bolju partiju. Umor je uvjetovao i pogreške, posebice jer se igralo dvaput po 60 minuta. Priliku su dobili svi igrači koji su u redovnom procesu rada, a na poštedi su ostali Šorša, Lopa, Mioč i Šimunec. 

Mladi se pokušavaju nametnuti

Igrači su odradili svoje što se tiče trke i tog dijela igre, a jasno je da će se tehnički dojam morati dotjeravati iz utakmice u utakmicu. Stoga Zoran Zekić nije ni previše komentirao kvalitetu izvedbe  svojih izabranika, svjestan da se i može i mora pružiti više. Vjerujemo da će tako i biti u dvobojima koji slijede, a protivnici će biti i jači u odnosu na Mađare. Stručni stožer je pod povećalom imao mlađe igrače, pa je, primjerice, bilo zanimljivo vidjeti veznjaka Ilića kako se snalazi u ulozi razigravača kada su mu suigrači prvotimce iz najbolje momčadi. Njegovo je znanje neupitno, no nije mu lako svojom slabijom tjelesnom konstitucijom nametnuti se u središnjici terena. Šansu je dobio i 16-godišnji Kuprešak koji je sigurno klupska budućnost, a ovakve će mu „šarf“ utakmice dobro doći za stasavanje i prihvaćenje zahtjeva u igri. Stariji i iskusniji Lončar iz naše B momčadi nije se loše snašao na poziciji stopera, ali je još prerano za bilo kakve analize.

Neugodan udarac u nadkoljenicu

Važno je u ovakvim provjeravama sačuvati se ozljeda, posebice jer se igrači baš i ne štede, svjesni da se svaki nastup vrednuje i u smislu trenutnih mogućnosti, odnosno dokazivanja Zekiću i njegovim suradnicima. Udarac u nadkoljenicu dobio je Grezda i zbog toga je odmah morao napustiti teren. Dijagnoza će biti poznata nakon pregleda ultrazvukom, a svi se nadamo da albanski reprezentativac i bitna poluga Osječana nije ozbiljnije ozlijeđen. Poznato je da se Grezda nikada ne štedi, njegov odnos je uvijek maksimalno profesionalan, pa ga je vrlo važno imati spremnoga na početku proljetnog dijela sezone.