Višestruki prvak Ukrajine i aktualni sudionik Europske lige testirat će Osječane u Marbelli s početkom u 16,30 sati.

Na redu je ovoga petka druga provjera nogometaša Osijeka koji se pripremaju u Španjolskoj. Nakon remija s Puskas Akademijom u Esteponi, od 16,30 sati slijedi nam ogled s višestrukim prvakom Ukrajine, kijevskim Dynamom. Igrat će se na središnjem terenu Marbella Football Centera, a bit će to lijepa prilika Osječanima da protiv tako jakog protivnika pokažu koje su im trenutne mogućnosti. Doduše, neki će ozlijeđeni i bolesni igrači te rekovalescenti morati propustiti ovaj ogled, no nema kukanja, zaigrat će oni koji su zdravi i spremni za vrlo izazovnih 90 minuta.

Trener Zoran Zekić želi svima dati šansu na ovim pripremama, ali se dvoboji s ovakvim suparnicima prvenstveno koriste za uigravanje momčadi koja bi u veljači trebala krenuti u nastavak prvenstvene utrke. Inače, Dynamo je trenutno drugoplasirani klub ukrajinskog prvenstva s tri boda zaostatka za vodećim Šahtarom i to su ujedno i jedini pretendenti na titulu državnog prvaka.

Četvorica igrala protiv Hrvatske

Kijevljani su u 19 prvenstvenih utakmica protekle polusezone polučili 11 pobjeda, imaju 6 remija i 2 poraza uz gol razliku 37:15. Po broju primljenih golova su najbolja momčad Lige, a to znači da će se Bijelo-plavi morati namučiti da bi im zatresli mrežu. Što se napada tiče, najbolji strijelac im je Kongoanac Mbokani čija je trenutna cijena 4,5 milijuna eura te je među najskupljim igračima Dynama.

Na tržištu najbolje kotira standardni reprezentativac, stoper Khacheridi (5 mil.), a osim njega nedavno su, u listopadu prošle godine, protiv Hrvatske odučujuću kvalifikacijsku utakmicu za Ukrajinu još odigrali i Khacheridijevi suigrači iz kluba: veznjaci Rotan i Sydorchuk te napadač Besiedin, dok je Buyalski ostao na klupi. Osim njih, u reprezentativnom krugu su i Shabanov, Morozyuk i Tsygankov, a tu je odnedavno i Josip Pivarić koji je u našoj A selekciji. Treba spomenuti i stalnog slovenskog reprezentativca Benjamina Verbiča, a u napadu je i okretni Brazilac Junior Moraes.