Naš je klub izabran za najbolji kolektiv u 2017. a gimnastičar i tenisačica su dobili pojedinačna priznanja.

Nogometni klub Osijek najbolji je sportski kolektiv grada Osijeka i Osječko-baranjske županije u 2017., najuspješniji sportaš je gimnastičar Robert Seligman, a najbolja sportašica tenisačica Donna Vekić. Tako je odlučio poseban ocjenjivački sud u tradicionalnom izboru Zajednice sportskih udruga grada Osijeka i Sportske zajednice Osječko-baranjske županije, u suradnji s dnevnim listom „Glas Slavonije“.

Bijelo-plavi su u protekloj godini zauzeli četvrto mjesto u HNL-u, igrali su polufinale nacionalnog Kupa, a prošloga ljeta su nizali sjajne rezultate u kvalifikacijama Europske lige u kojima su došli do završnog pretkola, odnosno play-off runde, na korak do plasmana u grupnu fazu natjecanja. Pokal za najbolji kolektiv primio je klupski direktor Igor Galić.

Krešimir Ižaković najbolji trener

Seligman je lani bio četvrti na Europskom prvenstvu u Cluju, nastupivši u finalu na konju s hvataljkama, zauzeo je 4. mjesto u ukupnom poretku Svjetskog kupa, a i državni je prvak u svojoj disciplini. Vekić je osvojila WTA turnir u Nottinghamu, dosegnula 45. mjesto među najboljim tenisačicama svijeta, što je njezin ranking karijere. Najbolji sportaš osoba s posebnim potrebama je Vilijem Kerep iz Športskog invalidskog odbojkaškog kluba HVIDRA, dok je najbolji kolektiv u toj konkurenciji Sportska udruga slijepih „Svjetlost“.

Za najboljeg trenera grada Osijeka proglašen je Krešimir Ižaković iz Veslačkog kluba Iktus, na osnovu odličnih rezultata njegovih učenika na međunarodnoj sceni. Trofej „Kuna“ za perspektivne sportaše u dobi od 12 do 18 godina zaslužili su: Sven Salaj (AK Slavonija Žito), Josip Vukovac (GD Osijek-Žito), Borna Bilandžić (Kickboxing klub „Sveti duh“), Ema Miličević (ŽOK Osijek), Petra Jeršek (ŽRK Osijek) i Ivan Ante Grgić (VK Iktus).

Zvonku Borbašu nagrada „Matija Ljubek“

Nagradu „Sokol“ za iznimna sportska dostignuća „Glas Slavonije“ ovaj puta je dodijelio braći blizancima Antonu i Patriku Lončariću, veslačima osječkog Iktusa, svjetskim juniorskim prvacima u dvojcu bez kormilara, koji su u 2017. osvojili i broncu u posadi četverca bez kormilara na EP mlađih seniora. Isto je priznanje dobio i Andrija Vučković, umirovljeni profesor tjelesne kulture koji i dalje radi u Školi odbojke ŽOK Osijek.

Uzor trofej „Matija Ljubek“ za životno djelo u sportu dobio je Zvonko Borbaš koji je već 51 godinu u karateu, a trenutno je predsjednik Kickboxing kluba HUS. Posebna priznanja Sportske zajednice Osječko-baranjske županije za izniman doprinos u promociji i razvoju sporta na ovim prostorima dobili su Josip Pavlus (posthumno) iz Našica, Grad Belišće, Teniski klub Donji Miholjac i Krunoslav Šestak iz Osijeka. Svečanost je i ovaj puta održana u lijepom ambijentu Hrvatskog narodnog kazališta u našem gradu.