Pouzdani vratar našeg prvoligaša ne sumnja da će se Osječani dobro pripremiti i ostati konkurentni za drugo mjesto.

Analizirajući učinak svih nogometaša Osijeka u prvom dijelu sezone, neće samo treneri, nego i navijači našeg prvoligaša doći do zaključka da je među najstabilnijima u kontinuitetu bio pouzdani vratar Marko Malenica. Za vrijeme prijepodnevnog odmora malo smo popričali s uvijek mirnim i izvan terena prilično tihim mladićem iz Nove Gradiške koji će uskoro proslaviti svoj 24. rođendan. Za početak smo ga pitali kako „krati“ vrijeme između obveza?

Uglavnom odmaramo po sobama ili popijemo kavicu dolje u predvorju. Nije baš ni da imamo nešto previše slobodnoga vremena između treninga. Treba te sate iskoristiti prvenstveno za odmor. Gledali smo rukometaše u TV prijenosu, pratili i Čilića, a eto „skoknuli“ smo u subotu i do Malage, malo promijenili okruženje, što je bilo i poželjno, kaže Marko.

Osjeća se i lagani umor

Odigrao je Osijek do sada dva kontrolna susreta u Marbelli, a Malenica očekuje da će iduće provjere proteći u boljim nastupima:

Sigurno to nije baš najbolje izgledalo, ali to su ipak pripremne, a ne natjecateljske utakmice. Vidjelo se da smo malo i umorni, ali je činjenica da se nismo prezentirali u izdanju, u kojem bismo trebali biti kada za to dođe vrijeme. Prema tome, morat ćemo dodatno poraditi na nekim stvarima, kako bismo ubuduće bili bolji.

Kao vratara najviše ga muče olako primljeni golovi…

Ne bi nam se smjele događati takve stvari. Pogotovo jer smo s trenerima imali analizu i upozoreni smo na što moramo obratiti više pozornosti. A onda opet primimo golove iz takvih pogrešaka. Razumijem stoga i trenerovu ljutnju.

Uvijek može bolje

Što se tiče njegova učinka iz jesenskog dijela sezone, nije upitno da je Malenica potvrdio svoj neupitan potencijal:

Jesam, zadovoljan sam. Ovo mi je prva sezona da imam status prvoga vratara u Osijeku. No, uvijek može biti i bolje i spreman sam još više trenirati i raditi da bih bio još zadovoljniji.

Za kraj smo ga pitali kako mu se trenutno čine konkurenti, dakle Dinamo, Hajduk i Rijeka?

Pratim ih sve, naravno. I svi mi izgledaju dosta dobro te će sigurno biti zanimljiv nastavak prvenstva. Znamo da su očekivanja naših navijača dosta velika, mi sami također puno očekujemo. Klub ide u dobrom smjeru i ne vidim razlog zbog čega se ne bismo borili za sam vrh hrvatskog nogometa. Ako ne za prvaka, onda za drugo mjesto na kojem smo znali biti i tijekom protekle jeseni. Na nama je da se dobro pripremimo, pružimo sve od sebe i već od prvih nastupa u nastavku sezone pokažemo da smo i nadalje konkurentni.