Sigurno je da se protiv Puskas Akademije i Dynama osjetio izostanak nekih vrlo važnih osječkih prvotimaca.

Svakodnevne aktivnosti Osječana na terenima vrhunskog kompleksa Marbela Football Center donekle remete ozljede ili bolesti nekih igrača, pa još nije bilo dana otkako smo stigli u Španjolsku, a da su u normalnom procesu bili svi naši prvotimci. Netko uvijek radi po posebnom programu ili pak mora preskočiti poneki trening, na što se teško može utjecati. Uslijed takvih okolnosti, Bijelo-plavi nisu imali prigodu odigrati ni kontrolne utakmice s postavom koju je Zekić planirao uigravati još od prve provjere s Puskas Akademijom. I to je jedan od razloga što izvedba u prva dva nastupa baš i nije bila onakva, kakvu je stručni stožer priželjkivao…

Neki se vraćaju protiv Steaue

Dmytro Lopa se ozlijedio još tijekom priprema u Velikoj, kada je dobio višednevnu poštedu zbog istegnuća hvatišta u predjelu prepona. Ovdje se uključio u rad, ali je prvih pet-šest dana trenirao smanjenim intenzitetom, uglavnom s kondicijskim trenerom Marinom Vučkom. Sada se vratio u režim redovnih aktivnosti sa suigračima, pa ga očekujemo u momčadi protiv Steaue. Benedik Mioč je imao peh da je već po dolasku u Marbelu, na jednom od prvih treninga, zaradio ozljedu ahilove tetive. Iako magnetska rezonanca nije pokazala ozbiljnija oštećenja, naš veznjak ipak nije bio u mogućnosti normalno trenirati i nije mu drago što iz tog razloga propušta značajan dio pripremnog razdoblja.

Problema s tetivom ima i Andrej Šimunec koji se, nakon nekoliko dana stanke, vratio u proces, ali je opet osjetio bolove, pa nije bilo smisla bilo što forsirati. Eros Grezda je sanirao svoju ozljedu natkoljenice i bit će spreman za normalan nastavak rada, a i Domagoj Pušić je prebolio virozu zbog koje je morao propustiti ogled s Dynamom i nekoliko treninga.