Slavni je Argentinac nakon brojnih trofeja osvojenih u Barceloni pojačao redove Hebei China Fortunea

Izlazeći iz autobusa koji ih je iz hotela dovezao na trening Marbella Football Centera, Osječani su odmah zamijetili kako je na susjednom terenu jedno jako dobro poznato lice. Riječ je o Javieru Mascheranu (33), najnovijem pojačanju Hebei China Fortunea u kojem će zarađivati minimalno (ne uključujući premije) sedam miljuna eura godišnje, odnosno milijun više nego što je imao u Barci. Za Barcelonu je odigrao 333 utakmice te je osvojio čak 14 trofeja u osam godina koliko je proveo na Camp Nou.

Sada će ga na dispoziciji imati prekaljeni trenerski „vuk“ Manuel Pellegrini koji u svom stožeru ima barem dvadesetak ljudi, od kojih su i dvojica prevoditelja. Simpatično nam je kako trče uz njega po terenu i kada bi Čileanac nešto viknuo, pojašnjavajući igračima što traži od njih, i oni povise ton, dakako na kineskom jeziku, ne odvajajući se ni sekunde od šefa.

Kinezi impresionirani zvijezdama

Ovdje je u Hebei China Fortuneu u posljednjih godinu dana još jedna argentinska nogometna zvijezda, napadač Ezequiel Lavezzi, pa su Kinezi rastrčani oko njih, pazeći da im ne nedostaje ni „ptičjeg mlijeka“. Zanimljivo ih je gledati na treningu među tehnički i taktički puno slabijim kineskim igračima koji ne skrivaju sreću što imaju mogućnost igrati s takvim veličinama. Izgledaju nam poput nekih juniora koji su se tek priključili seniorskoj momčadi i u prvotimce gledaju kao u svoje idole… Inače, Mascherano je u svojoj bogatoj karijeri do sada igrao za River Plate, brazilski Corinthians, engleske klubove West Ham i Liverpool, a najduže se, dakako, zadržao u Barceloni.