Osječani igraju sa Steauom iz Bukurešta koju u veljači očekuje rimski Lazio u šesnaestini finala Europske lige.

Utorak je jedanaesti dan priprema nogometaša Osijeka u Španjolskoj, a donosi nam treću prijateljsku utakmicu i to protiv bukureštanske Steaue. Igrat će se ovaj puta na terenu kompleksa Dama de Noche Football Center s početkom u 16 sati. Dan ranije na ozljedu se, tijekom igre na dva gola, požalio kapetan Borna Barišić, pa je upitno hoće li on biti spreman za ovu provjeru.

Ukoliko ne bude, realno je očekivati na tom mjestu Petra Bočkaja, a kao alternacija na lijevom boku uvijek je i Luka Marin. No, njega muči zubobolja, pa ga je „tehniko“ Hrvoje Barišić morao odvesti zubaru, kako bi ovaj mladić iz B momčadi mogao odrađivati treninge u Marbelli. Andrej Šimunec još uvijek ima problema s tetivom i ne može obući kopačku, a izostat će i Filip Lišnić koji je u poštednom režimu, kada je u pitanju rad s loptom i ostalim suigračima.

Pokazali se i u Europi

Inače, Steaua je nogometna institucija u Rumunjskoj, prvak Europe iz 1986. godine koji ima 26 osvojenih naslova u državnom prvenstvu i 22 trofeja u Kupu! Trenutno su drugi na tablici iz Cluja, no samo s dva boda zaostatka za liderom Clujom U skupini Europa lige zauzeli su drugo mjesto iza češke Viktorije Plzen s učinkom od tri pobjede, jednim remijem i dva poraza.

Tri uzastopna trijumfa ostvarili su u prva tri ogleda kada su redom bili bolji od Viktorije 3:0, Lugana u gostima 2:1 i Hapoel Beer Sheve također na suparničkom terenu 2:1. Nakon toga su remizirali s Hapoelom kod kuće 1:1, pa im porazi od Viktorije 2:0 i Lugana 1:2 nisu značili i oproštaj od Europe. Od njihovih ponajboljih igrača izdvojit ćemo iskusnog napadača, Francuza Harlema Eddyja Gnoherea koji je u rumunjskom prvenstvu postigao 12 golova u 20 nastupa, a u Europi je dodao još tri.

Vrlo kvalitetan protivnik

Odlično ga prati reprezentativac Constantin Budescu sa osam golova u ligaškom natjecanju i četiri asistencije, te još tri zgoditka u Europa ligi. Uz njih je i Denis Alibec koji je u početku karijere imao i iskustva u Italiji (Inter i Bologna). Vrlo učinkovit je i Florin Tanase, još jedan iz najbolje nacionalne vrste.

Devet puta je zabio u Ligi 1 i još šest puta namještao golove svojim suigračima. Svako treba spomenuti i 19-godišnjake na krilnim pozicijama: Florinela Comana i Dennisa Mana. Ovaj drugi je u borbi za bodove postigao šest golova, uz četiri asistencije. Sigurno će biti zanimljivo vidjeti kako će se Osijek nositi protiv vrlo kvalitetnog protivnika u ovoj utakmici…