Nakon odrađena četiri prijateljska susreta, Bijelo-plavi su spremni za nastavak sezone.

Iza Bijelo-plavih je 15 dana boravka i priprema u španjolskoj Marbelli. U tom razdoblju Osječani su odigrali i četiri kontrolne utakmice u kojima nisu uspjeli ostvariti pobjedu, a jednom su remizirali uz tri poraza. Uspoređujući to s učinkom od prije godinu dana kada su naši nogometaši također bili u Andaluziji, učinak je slabiji, što dakako ne mora baš ništa značiti uoči skorašnjeg nastavka prvenstvene utrke koja starta 10. veljače, utakmicom protiv Dinama u Gradskom vrtu.

U prijateljskim ogledima prvenstveni cilj je bio isprobati mogućnosti svih igrača i vidjeti kako pojedinci iz B momčadi mogu odgovoriti na zahtjeve u najboljem sastavu Osijeka. Gledajući iz toga kuta, Zoran Zekić je sa svojim suradnicima sigurno dobio kompletniju sliku o vrlinama i manama svakoga igrača i jasnije mu je na koga eventualno može računati. Gledajući s te strane, možemo reći da nema nekih posebnih nepoznanica.

Dobro drugo poluvrijeme sa Steauom

U uvodnom dvoboju s Puskas Akademijom naš je prvoligaš realno trebao do pobjede, vodio je golom Ejupija, a u čak 120 minuta igre Mađari su sretno izbjegli poraz, pomalo slučajnim pogotkom kojega su postigli iz prekida.

Nakon toga je uslijedio ogled s kijevskim Dynamom koji je zaigrao sa svojim pričuvama. To se u konačnici pokazalo još i težom zadaćom za Osječane jer se u drugoplasiranom sastavu ukrajinskog prvenstva svi iz drugog plana na pripremama žele ozbiljno nametnuti. Osijek je s(p)retno poveo već u prvom ozbiljnijem napadu, ali je onda primio dva pogotka u kratkom vremenskom razdoblju što je usmjerilo tijek utakmice na protivničku stranu. Kasnije je Dynamo postigao još jedan gol, a Boban u završnici smanjio na konačnih 2:3. U trećem nastupu Steaua je bila bolja u prvih 45 minuta, dok su Škorić i suigrači pokazali više od rumunjskog velikana u drugih 45 minuta. Rezultat je bio 2:0 za Rumunje, međutim, dojam bi sigurno bio bolji da je Bočkaj iskoristio kazneni udarac ili da je Ejupi umjesto grede pogodio mrežu uz još jednu stopostotnu prigodu kada mu je vratar Steaue odlično obranio „zicer“.

Najbolje je bilo protiv Lokomotiva

Nestrpljivo smo čekali i završni dvoboj protiv trenutno najbolje ruske momčadi, moskovskog Lokomotiva. Da nije bilo skupo plaćene pogreške već u 4. minuti kada je praktički suparniku poklonjena lopta nakon čega je Malenica kapitulirao, izvedba Bijelo-plavih dobila bi odličnu ocjenu. No, i činjenica da je Lokomotiv dobar dio utakmice bio u podređenom položaju svakako je potvrda vrlo dobrog nastupa Zekićevih izabranika. Nedostajao je, doduše, poneki pogodak za kompetniji dojam i pozitivniji rezultat, međutim, vidjeli smo kako Osijek može biti i razigran i opasan, uz dosta stvorenih prilika. Najbliže izjednačenju bili su Bočkaj koji je pogodio vratnicu, naravno iz prekida i Barać čiji je udarac glavom vrlo sigurni vratar Lokomotiva Guillerme sjajno obranio dok je drugi puta naš stoper poslao loptu glavom pokraj vratnice.

Bili su i igrači svjesni da su na oproštaju od Marbelle pružili i najupečatljivije izdanje, no kako smo zaključili i u slučaju prethodno izgubljenih susreta, pripremni ogledi i posebice rezultati ostvareni u njima ne moraju biti pokazatelj onoga što momčad realno može pokazati u pravim, natjecateljskim susretima. Stoga svi jedva čekamo derbi protiv Dinama jer kada se igra za bodove – naboj je puno veći kao i želja za uspjehom.