Posljednji bod u pobjedi nad Kanadom donio nam je odlični Borna Ćorić, pa se peti meč nije ni morao igrati

Borna Ćorić osvojio je pobjednički bod za hrvatsku Davis Cup reprezentaciju svladavši u Gradskom vrtu Denisa Šapovalova sa 6-4, 6-4, 6-4. Time je Hrvatska s 3-1 nadigrala Kanadu i plasirala se u četvrtfinale, u kojem će početkom travnja ugostiti Kazahstan. Peti meč nije ni morao biti odigran budući da je sve već ranije riješeno i završeno, a naša teniska nacionalna vrsta svakako zaslužuje čestitke za odlično odrađen posao protiv nimalo bezazlenog protivnika.

Optimistično u nastavak natjecanja

Tijekom tri dana u dvorani Gradski vrt ljubitelji tenisa i sporta općenito imali su prigodu vidjeti vrlo zanimljive i uzbudljive mečeve. Svakako najdramatičniji je bio onaj subotnji u dvoboju parova, kada su Marin Čilić i Ivan Dodig preokrenuli rezultat i od 0-2 stigli do trijumfa od 3:2 što je Hrvatskoj olakšalo put do konačne pobjede. Ćorić je oba svoja pojedinačna nastupa riješio u svoju korist i pokazao da uz Čilića može biti važan oslonac i u nastavku natjecanja u Davis Cupu. Činjenica je da širinu imamo i s drugim igračima, posebice s Dodigom u igri parova, pa s pravom gledamo optimistično prema onome što je ispred nas, a tiče se teniske reprezentacije.

Odlična atmosfera u Gradskom vrtu!

Posebno poglavlje ovoga važnoga sportskoga događaja odnosi se na cjelokupnu atmosferu koja je vladala u osječkoj dvorani. Sve pohvale treba uputiti gledateljima koji su bili i pravi navijači te su zdušno bodrili naše reprezentativce u svim njihovim nastupima. Još se jednom pokazalo da Osijek i Osječani imaju posebnu emociju prema nacionalnim momčadima, bez obzira o kojem je sportu riječ. Osjetili su to i naši najbolji tenisači, koji su i lani imali sličnu potporu s tribina, kada je Hrvatska, u nekompletnom sastavu, ugostila Španjolsku. Stoga ne dvojimo da će HTS i ubuduće itekako ozbiljno razmišljati o gradu na Dravi, kada se bude odlučivalo o domaćinstvu nekoga novoga dvoboja u Davis Cupu