I te 2013. godine igralo se 10. veljače, kada je na rasporedu i predstojeći derbi HNL-a, a rezultat je bio 2:1

Prije točno pet godina, 10. veljače 2013., nogometaši Osijeka svladali su Dinamo u Gradskom vrtu. Rado se prisjećamo toga susreta, budući da je Osječanima malo tko davao ikakve izglede za pozitivan rezultat, ali su uspjeli iznenaditi prvaka koji je i tada bio lider na prvenstvenoj ljestvici i stigao je u grad na Dravi kao izraziti favorit s obzirom na ondašnju situaciju u redovima našeg prvoligaša. Naime, osječke su redove te zime napustili standardni prvotimci, vratar Ivan Vargić i veznjak Vedran Jugović koji su otišli u Rijeku, a ugovore s Riječanima potpisali su i Marko Lešković i Zoran Kvržić koji su nam tada ostali na posudbi do kraja sezone. Susret je zapravo trebao biti odigran još u prosincu 2012., ali je morao biti odgođen zbog snijega i hladnoće, pa se igralo u veljači, tjedan dana prije predviđenog početka proljetne polusezone…

Mršić „ignorirao“ traženu izmjenu

Na klupi Osječana bio je Stanko Mršić koji je dobro pripremio momčad za sva iskušenja na terenu, pa je domaćin bio iznimno borben, ali i organiziran, tako da je zaslužio trijumf. Osijek je u vodstvo došao pogotkom Branka Vrgoča koji je bio strijelac u 14. minuti i dugo su Mršićevi izabranici održavali prednost. U 79. minuti, Dinamo je ipak uspio izjednačiti, a Mikulićevu je mrežu zatresao Ademi. No, nije to bio konačan ishod toga dvoboja. U jednoj kontri, sedam minuta prije kraja, Pongračić i Pušić izigrali su gostujuću obranu i ovaj drugi je izbio ispred vratara Kelave te ga natjerao na kapitulaciju. Zanimljivo je spomenuti da je Pušić koju minutu ranije prišao osječkoj klupi i zatražio izmjenu, ali je to Mršić „ignorirao“ i očito je – dobro procijenio. 

Bolji od osmorice hrvatskih reprezentativaca

Ostalo je, dakako, zabilježeno da su tada za Osijek nastupili: Mikulić, Ibriks, Vrgoč, I. Smoje, Lešković, Kurtović, Pušić, J. Mišić, Kvržić (od 90. M. Leko), Pongračić i Perošević (od 89. Mandić). U sastavu Dinama bilo je osam aktualnih ili bivših reprezentativaca Hrvatske, a trener Kruno Jurčić je na teren izveo postavu: Kelava, Vrsaljko, Jedvaj, Šimunić, Ibanez, Tomečak (od 59. Krstanović),  Ademi, Brozović, Sammir, Beqiraj (od 77. A. Rukavina) i Čop (od 87. J. Leko)