Iako su Modri uvjerljivo vodeći na tablici, Osječani su jedina momčad ove sezone u HNL-u koju nisu uspjeli svladati.

Nastavlja se nogometno prvenstvo Hrvatske i ljubitelji najvažnije sporedne stvari i u Slavoniji i Baranji opet će krenuti put Gradskog vrta. Odmah na startu proljetne polusezone, doduše još uvijek u zimsko doba godine, imamo derbi između Osijeka i Dinama, pa se uz povoljne vremenske uvjete na našem stadionu očekuje i veći broj posjetitelja, navijača obje momčadi.

Vidjet ćemo kako su se Bijelo-plavi i lider na tablici pripremili za iskušenja u nastavku Prvenstva u koji Modri ulaze s prve, a Osječani s treće pozicije. Bit će ovo njihov treći međusobni ogled u ovoj natjecateljskoj godini, nakon što su dva dosadašnja završila istim, neriješenim rezultatom 1:1.

Učiniti borbu za vrh još zanimljivijom

Dinamo je prvi dio sezone okončao na prvom mjestu i trenutno ima 14 bodova više u odnosu na Osijek, dok naš prvoligaš zaostaje za drugoplasiranim Hajdukom samo dva boda, a tu im je uz bok i Rijeka koja ima bod manje od Zekićeve momčadi. Naizgled su Cvitanovićevi izabranici teško dostižni na samome vrhu ljestvice , međutim, treba znati da i oni imaju težak raspored na startu (Osijek, Hajduk, pa Rijeka), tako da se i značajna bodovna prednost u odnosu na pratitelje može smanjiti, možda i prepoloviti, što bi nastavak Prvenstva učinilo još zanimljivijim.

Tako razmišljaju i u osječkim redovima. Pokušati već u premijeri zaustaviti jesenskog prvaka, staviti na svoj konto tri važna boda i potvrditi ambicije koje su vezane uz sam vrh i Europu. Osijek želi iskoristiti prednost domaćeg terena, uhvatiti pravi zalet i za onaj idući derbi koji će uslijediti protiv Rijeke, ponovno u Gradskom vrtu. U tom kontekstu, Zekić je najavio kako oni, kojima ukaže povjerenje, moraju biti na 200 posto, a takav pristup navijači posebno vole, pa i zahtjevaju od igrača na terenu.

Osječani očekuju veliku navijačku podršku

Konačan je ishod, dakako, teško predvidjeti i na njega uvijek može utjecati pregršt okolnosti, računajući i sreću koja je sportašima nekada saveznik, a drugi puta im zna okrenuti leđa. No, neće se Osječani uzdati u to da bi ih božica Fortuna mogla „pogurati“ do pobjede, nego su za nju spremeni, prema najavama koje stižu iz njihova tabora, prezentirati svoje trenutno najbolje izdanje.

Šteta je što u sastavu neće biti kapetana Barišića, no Osijek praktički nijednu prvenstvenu utakmicu od početka sezone nije odigrao kompletan, pa se nikada nije tražio nekakav alibi. Bijelo-plavi su trenutno jedina momčad HNL-a koju Dinamo nije uspio svladati u proteklih sedam mjeseci, što također nešto znači i govori u prilog činjenici da ponovno možemo očekivati veliku borbu na terenu. Stoga Škorić i suigrači očekuju veliku podršku s tribina, vjerujući da su se Kohorta i svi ostali navijači zaželjeli nogometnih uzbuđenja, a derbi im je idealna prilika za povratak na stadion...