Zoran Zekić se ispričao navijačima zbog izvedbe svoje momčadi u čijim je redovima bilo previše dekoncentracije.

Dakako da Zoran Zekić nije mogao biti ni približno zadovoljan po svršetku derbija. Osijek je izgubio na startu drugog dijela sezone, a njegov trener je priznao kako je bilo dosta slabosti u redovima njegove momčadi:

Prvo čestitam Dinamu na pobjedi, drugo, u ovoj se utakmici dogodilo baš ono čega se čovjek pribojava kada ima tešku noć pa ne može zaspati. Dobro smo otvorili susret, imali šansu Ejupija potom i sjajnu prigodu preko Grezde, a onda nam se dogodilo da primimo gol. Prvo smo zakasnili u blok, potom i u preuzimanju suparničkog igrača, da bi Soudani zabio onakav pogodak. Nakon toga je Dinamo došao dosta lako i do drugog gola, a kada sam na kraju pogledao statistiku, vidim da smo bili izjednačeni 10-10 u pokušajima, odnosno udarcima na protivnička vrata. No, njihova su prva četiri udarca završila golovima. Imali smo veliki dizbalans u izvedbi nekih naših igrača, od jako dobrih stvari do onih katastrofalnih, dok protivnik posjeduje neupitnu kvalitetu i kažnjava pogreške. Osim toga, kod rezultata 0:2 nije nam dosuđen jedanaesterac, možda bi on nešto promijenio, ali neću sada u tomu tražiti alibi.

Pogreške se učestalo ponavljaju

Na pitanje kako se osjećao u trenucima kada je protivnik imao vodstvo od 4:0, Zekić je odgovorio:

Ah, kako... jedva sam čekao da sve završi. Dinamo je bio razigran, moćan u posjedu lopte i traženju koridora između naših linija, a s druge strane, neke stvari koje se ne bi smjele događati nama se učestalo ponavljaju i ne znam kako bih to više komentirao. Kada protiv Soudanija, Gavranovića i takvih igrača ne budeš koncentriran cijelu utakmicu 200 posto, onda ti se dogodi ovakav scenarij. Sve što je moglo otići na njihovu stranu je ovaj puta otišlo, ali nije nam to opravdanje za poraz. Zahvalio bih se navijačima koji su došli na stadion i ispričao im se zbog ovakve izvedbe s naše strane. Ne mogu se sjetiti kada smo mi u jednom ozbiljnom susretu izgledali ovako dekoncentrirano i razvučeno. Preuzimam na sebe apsolutnu odgovornost, uz naglasak da smo morali biti „gušći“,  tvrđi i agresivniji, ako je već protivnik bolji na terenu, te čekati neke svoje šanse, a ne srljati naprijed... Još smo daleko od borbe za sam vrh tablice, ali moramo izgledati bolje.

Osijek mora biti na svome maksimumu

Bilo je i opaski u pitanjima da su neki osječki igrači, posebice iz zadnje linije, mogli ili trebali biti zamijenjeni s obzirom na indisponiranost...

Napravio bih određene promjene, ali danas nisam baš imao i neku opciju u pričuvi, kada je obrana u pitanju. No, ne bih sada želio pričati poimence, uostalom, ja sam trener, odgovoran za poteze koje povlačim. Sve ovo što nam se dogodilo i ne mora biti tako loše, ako budemo pametniji i odgovorniji u nastavku sezone. Poznato je, naime, da smo u problemima ako nismo na našoj gornjoj granici mogućnosti, odnosno na svom maksimumu. Već za pet-šest dana je nova utakmica s Rijekom i morat ćemo biti puno bolji, uz poneke promjene u momčadi.

Vrlo zadovoljni Mario Cvitanović

Trener Dinama Mario Cvitanović bio je u potpunosti zadovoljan onim što su pokazali njegovi izabranici:

Jako sam sretan i uživao sam gledajući predstavu naših nogometaša koji su odgovorili svim zahtjevima koje smo stavili pred njih i mislim da je ovo bila jedna superiorna partija, konkretna, precizna i odgovorna kao što smo to i tražili. Svakako smo dominirali uz ono krizno razdoblje od 70. do 80. minute. Tada je Osijek četvoricu igrača stavio u napad i praktički igrao bez veznih igrača. Te su nam njihove dugačke lopte stvorile određene probleme, no i to smo kasnije riješili uvođenjem još jednog centralnog braniča. Mislim da je ovo bila dobra utakmica u kojoj su i gledatelji mogli uživati. Neću obezvrijediti pobjedu svoje momčadi konstatacijom da nam Osijek nije pružio pravi otpor, mislim da to nije točno, a ni korektno.