Odbojkaši našeg prvoligaša nastavili s odličnim igrama i svladali Mladost Ribola Kaštelu s 3:2

Svakako najdragocjeniju pobjedu od svih osječkih klubova proteklog su vikenda ostvarili odbojkaši Murse. Oni su na domaćem parketu u maloj dvorani Gradski vrt dočekali momčad državnog prvaka Mladost Ribola Kaštele koju su iznenadili i u vrlo kvalitetnoj partiji svladali s 3:2 u setovima (25:23, 25:23, 18:25, 14:25, 15:13). Bila je to još jedna potvrda su su izabranici trenera Davora Meringera dosegnuli priželjkivanu formu u najvažnijem razdoblju natjecateljske godine, što su prethodno pokazali i pobjedama nad Rijekom, Siskom i Centrometalom. Mursa je igrala u sastavu: Vojak, Brandić, Ilić, Gubić, K. Šućur, Oršolić, Stanković, J. Šućur, Matoković, Odobašić i Kraljević. Vodeća zagrebačka Mladost ima 21 bod, slijedi Ribola Kaštela s 10, Osječani su treći sa 7, a Rijeka četvrta sa 4 osvojena boda.

Stolnotenisači sve bliže play-offu

Do bodova nisu uspjele doći odbojkašice Osijeka koje su na domaćem terenu, na početku razigravanja druge jakosne skupine, poražene od ekipe Poreča rezultatom 1:3. Izgubili su i košarkaši Vrijednosnica Osijek koji su dočekali momčad Škrljeva, a Riječani su u Gradskom vrtu slavili sa 83:78. Osječki je sastav na desetom mjestu s 19 bodova, koliko ima i Hermes Analitica na poziciji ispod „Brokera“. Vodovod Osijek je u stolnoteniskom prvenstvu Hrvatske upisao još jednu važnu pobjedu, ovaj puta 4:2 u gostima kod Obrtničke škole u Slavonskom Brodu. 

KK Osijek bolji od Velebita

Naš je prvoligaš i dalje treći na tablici, iza dubrovačkog Libertasa i varaždinskog Starra. Osječani imaju 22 boda kao i STK Pula i play-off im je sve bliže. Uspješni su bili i kuglači Osijeka jer su svladali Velebit sa 6:2, dok je Kandit poražen u Splitu od drugoplasiranog Mertojaka rezultatom 7:1. Ženski sastav Osijeka '97 ostao je bez bodova u ogledu s vodećom Mlakom na Pampasu, a bilo je 2:6.