Ukupno je naš prvoligaš u 38 susreta bio domaćin Rijeci u HNL-u, 18 ih je riješio u svoju korist, uz 11 remija i 9 poraza

Osijek je u HNL-u ukupno 38 puta bio domaćin Rijeci u borbi za prvenstvene bodove. Pritom je statistika na strani našeg prvoligaša koji je bio dosta uspješniji od svojih gostiju s Kvarnera. Osječani su ostvarili 18 pobjeda, 11 utakmica je završilo neriješenim ishodom, a Riječani su slavili devet puta.

Pritom je omjer postignutih i primljenih pogodaka 55:38. Zanimljivo je istaknuti da je u prvih 11 ogleda Osijek ostvario deset pobjeda uz samo jedan remi, a riječka momčad u tom razdoblju niti jednom nije uspjela slaviti u Gradskom vrtu. Bilo je tako sve do kolovoza 2.000., pa je za Rijeku gostovanje u gradu na Dravi dugi niz godina bilo čak i nejneugodnije od svih prvoligaških travnjaka.

Čak devet uzastopnih pobjeda 

Čak devet uzastopnih trijumfa Osječani su ostvarili od svibnja 1994. do travnja 2000., a pritom im je suparnik uspio tek u četiri navrata zatresti mrežu, dok je sedam susreta završilo pobjedom domaćina bez primljenog pogotka. Redom je bilo 2:0, 2:0, 1:0, 4:0, 2:0, 1:0, 5:2, 3:2 i 2:0. Ulaskom Bijelo-plavih u financijsku krizu, koja se nužno morala odraziti i na slabljenje igračkoga kadra, Rijeka je počela ostvarivati bolje rezultate na našem stadionu.

To se posebice odnosi na ono razdoblje kada su se Riječani potpuno stabilizirali i krenuli prema samome vrhu hrvatskoga nogometa, pa su od rujna 2014. do kolovoza 2017. imali šest utakmica u Gradskom vrtu u kojima nisu osjetili gorčinu poraza. Posljednji međusobni dvoboj Osijek i Rijeka na našem su terenu odigrali 7. kolovoza prošle godine kada je domaćin slavio s 1:0.