Riječani su aktualni prvaci i mora ih se maksimalno respektirati, no Osječani ih žele opet preskočiti na tablici...

Ponovno u Gradskom vrtu igraju momčad iz velike četvorke hrvatskog nogometa. Dolazi nam aktualni prvak, Rijeka koja je prošle sezone osvojila dvostruku krunu i jasno je da to nije tek obična utakmica na našem stadionu. Riječ je o konkurentima za jedno od mjesta iza teško dostižnog Dinama na samome vrhu jer nikome, tko ima europske ambicije, ne može biti svejedno hoće li na kraju biti drugi, treći ili možda četvrti (u tom slučaju čekati i rasplet u završnici Kupa Hrvatske).

Riječani trenutno imaju dva boda više nakon što su na startu drugog dijela Prvenstva uvjerljivo svladali Istru 1961 na svojoj Rujevici dok je naš prvoligaš ostao bez bodova u derbiju s Dinamom. Motiv i računica su, dakle, sasvim jasni. Ako bi Osijek ostvario pun pogodak u ovome dvoboju, vratio bi se na treću poziciju, a vratilo bi se i zadovoljstvo naših navijača, što je podjednako važno.

Puno promjena u riječkim redovima

Osvrnuli smo se ovih dana i na prethodne ovosezonske oglede ova dva kluba, međutim, to je ipak iza nas i ne mora baš ništa značiti uoči novog međusobnog susreta. Jasno je da Osječani žele  i treći puta u istoj natjecateljskoj godini biti bolji od prvaka, a posao će im, za očekivati je, biti teži u odnosu na kolovoz i listopad 2017., kada su uspjeli osvojiti bodove. U riječkim je redovima dosta promjena u odnosu na jesen, pa u sastavu više nema Eleza, Vešovića, Maleša, Mišića, Mateia i Gavranovića koje zaista nije lako nadomjestiti i zamijeniti. No, došli su Leovac, Raspopović, Escoval, Capan, Bojinov, Čolak i Grahovac, pa Kek opet na raspolaganju ima respektabilnu momčad.

Osijek je s druge strane zadržao svoju udarnu postavu u kojoj ove subote (početak je u 15 sati) neće biti samo ozlijeđenog Barišića. Najave iz našeg tabora mogli ste pratiti proteklih dana, uz Zekićevu poruku da treba prvenstveno pričati na terenu. Stoga akterima derbija to i prepuštamo, nadajući se da ćemo vidjeti vrlo zanimljivu utakmicu i što je za nas od svega važnije – da će Bijelo-plavih na kraju biti sretniji i zadovoljniji.