Sportski direktor Bijelo-plavih osvrnuo se na dovođenje novih igrača, komentirajući i aktualni igrački kadar.

Osijek je dobio Rijeku, u prva dva kola drugog dijela sezone ostvario je polovičan učinak u derbijima na domaćem terenu. U svakom slučaju bolje nego da su, primjerice, obje utakmice završile neriješenim ishodom, bez poraza, ali i pobjede za Bijelo-plave… To je sada već iza nas, kao što trebaju završiti i priče o prijelaznom roku koji je također završio. 

Doveli smo Santinija i Milovića i pokrili pozicije koje su nam bile deficitarne. Željeli smo realizirati još ponešto, no okolnosti su bile takve da nam se to ovaj puta baš i ne bi isplatilo. Nismo demantirali kontakte s nekim igračima, kako u HNL-u tako i izvan naših granica, međutim, nekada se baš i ne poklope naše želje i stavovi onih klubova čiji su nam igrači zanimljivi. Jedni su naprosto tražili previše u smislu odštete, a neki drugi su nam htjeli dati svoje igrače na posudbu do ljeta, pa da potom nemamo mogućnost otkupa njihova ugovora. Stoga je bilo besmisleno da ih uzimamo u takvim okolnostima, riječi su Alena Petrovića, našeg sportskog direktora.

Ima još prostora za napredak

Još je nešto Petrović želio naglastiti, a tiče se aktualnog igračkog kadra Bijelo-plavih i njegove vrijednosti:

Mišljenja sam da naša momčad nije dosegnula svoje limite i da može dodatno napredovati. Uostalom, u ovom sastavu igramo tek od ljeta prošle godine, teško je u samo jednoj zajedničkoj sezoni ostvariti objektivni maksimum. Doveli smo tada dosta novih igrača, stigli su nam Grezda, Bočkaj, Mudražija,  povratnik Šorša, Antolović, Jambor, na kraju ljetnog prijelaznog roka još i Hajradinović i Marić, a to je praktički pola momčadi. Zato ne treba biti nestrpljiv, imamo mi zasigurno još prostora za napredak.

Već krenule pripreme za ljetni prijelazni rok

Osim toga, Osijek ne želi dovoditi igrače koji će samo popuniti njegove redove, nego traži one koji mogu i trebaju biti pojačanja:

Zar je poanta dovesti nekoga samo da bismo zaključili, evo, reagirali smo i potpisali trojicu-četvoricu novih? Nismo željeli na taj način zatvoriti prostor nekim našim prvotimcima koji sada igraju i treba im kontinuitet da bi pokazali koji će im biti dometi u našoj sredini i općenito u karijeri. Uostalom, ljetni prijelazni rok je nama uvijek važniji od zimskog i nastojat ćemo se za njega što bolje pripremiti. I sada to već činimo, da bismo što kvalitetnije reagirali kada za to dođe vrijeme.