Hrvatska će posljednju provjeru prije odlaska na Svjetsko prvenstvo imati 8. lipnja u Gradskom vrtu.

Na našem stadionu u Gradskom vrtu 8. lipnja bit će odigrana prijateljska utakmica između najboljih reprezentacija Hrvatske i Senegala, potvrdio je Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza. Bit će to posljednji test naše nacionalne vrste uoči odlaska na Svjetsko prvenstvo u Rusiju.

Poznato je od ranije da smo istaknuli kandiduru za domaćinstvo toga susreta, a imali smo i obećanje čelnika Saveza da će Osijeku biti vraćeno ono što nam je, uslijed vremenskih neprilika, uskraćeno uoči kvalifikacijskog ogleda s Finskom iz listopada prošle godine. Podsjećam, naime, kako je tada dvoboj „prebačen“ na riječku Rujevicu. Svaki dolazak naše reprezentacije veseli sve nas u Klubu, gradu i diljem Slavonije, pa nema dvojbe da će tribine biti opet pune, rekao je direktor Bijelo-plavih Igor Galić.

Dalić ne sumnja u sjajnu atmosferu

Hrvatska se sa Senegalom još nije sastajala, a doprvak Afrike iz 2002. godine trenutačno zauzima 27. mjesto poretka najboljih reprezentacija svijeta, kao druga afrička selekcija po svom rejtingu. Na SP-u u Rusiji Senegal će igrati u skupini s Poljskom, Kolumbijom i Japanom, dok Hrvatsku čekaju Nigerija, Argentina i Island.

Senegal nam je izvrsna priprema za Nigeriju, radi se o jednoj od najboljih afričkih selekcija. Siguran sam da ćemo u Osijeku imati sjajnu atmosferu uoči odlaska u Rusiju. Uvijek je tako bilo u Gradskom vrtu, a ta se utakmica odlično uklapa u naš plan priprema za Svjetsko prvenstvo, izjavio je hrvatski izbornik Zlatko Dalić.

Prije odlaska u Rusiju, „Vatreni“ bi trebali odigrati i prijateljski susret s Brazilom. S peterostrukim svjetskim prvacima snage će odmjeriti 3. lipnja na kultnom Anfieldu u Liverpoolu.