NK Osijek je potaknuo i organizirao niz aktivnosti te je redovito promovirao pozitivne stvari u našem gradu.

U proteklih godinu dana NK Osijek je potaknuo i organizirao niz događaja te sudjelovao na brojnim manifestacijama i eventima, podržavajući ono što se uklapa i u naš projekt „Pokrenimo grad“, razvijajući time naš Bijelo-plavi pokret. Posebnu smo pozornost posvetili druženju s djecom i najmlađima koje smo posjećivali u njihovim vrtićima i školama, dočekivali i ugostili u Gradskom vrtu te ih na različite načine animirali za pripadnost Klubu.

Rado smo se odazivali brojnim pozivima amaterskih klubova i gostovali u njihovim sredinama, šireći pritom i našu navijačku bazu jer smo svugdje dobili nove članove. Pokrenuli smo ili pomogli organizaciju nekoliko humanitarnih  akcija, uglavnom za pomoć djeci, kao i socijalno ugroženim obiteljima. Prihvatili smo i pozive onih koji promoviraju zdravi način života, mobilnost, volontiranje, različite vrste i oblike kreativnosti i pozitivno gledaju na svijet oko sebe…

Uvijek nam je želja pokrenuti mnoge

Uspostavili smo dobru suradnju i s nekim fakultetima unutar osječkog Sveučilišta, održali prigodne prezentacije, povezali se s više udruga i sportskih kolektiva koje također podržavamo u njihovim nastupima. Naše štandove s promotivnim materijalima i klupskim suvenirima mogli ste primjetiti na tradicionalnim blagdanskim i drugim manifestacijama, posjećivali smo drage prijatelje u dječjim domovima i svugdje smo odlazili s prigodnim poklonima.

Sudjelovali smo u otvaranju novih igrališta, promociji i brandiranju nekih gradskih simbola i znamenitosti, a puno smo pozornosti posvetili polaznicima Otvorene škole NK Osijek. Sa zadovoljstvom smo se priključili nekim većim i masovnijim sportskim događajima u gradu na Dravi, nudeći pritom i logističku i organizacijsku podršku. U svakom pojavljivanju u javnosti prvenstveno smo promicali lokal-patriotizam, ljubav prema Gradu i Klubu, uvijek sa željom da uistinu pokrenemo mnoge u našoj sredini i zaintrigiramo ih da nam se pridruže.