Potpisan je Ugovor na osnovu kojega će Osijek umnogome podržati susjednog, dobro organiziranog trećeligaša

Nogometni klub Osijek i NK Čepin potpisali su Ugovor o poslovnoj i sportskoj suradnji. Kako nam je rekao Marin Skender, pomoćnik sportskog direktora i glavni skaut Bijelo-plavih, logičan je to slijed svega onoga o čemu se još ljetos počelo razgovarati u kontaktima predstavnika ova dva kluba. 

S kolegama iz Čepina smo i do sada imali prijateljske odnose, a sada sve podižemo na još jednu višu i ozbiljniju razinu. Ovu suradnju želimo produbiti i unaprijediti na više načina jer je NK Čepin zdrava, dobro organizirana i ambiciozna sredina. Djeluju u najvećem prigradskom naselju, riječ je o općini s najvećim brojem stanovnika, pa imaju i puno djece u svojoj Školi nogometa. Rekao bih da su po svome radu i aktivnostima vrlo ozbiljni i zato smo se odlučili za ovakvu vrstu sportske povezanosti. Općenito bih rekao da je to nastavak unaprijeđenja odnosa s klubovima iz našega okruženja jer smo mnogima dosad pomogli i to mislimo činiti i ubuduće, rekao je Skender.

Dogovoreno je i ustupanje igrača

Suradnja će se odvijati na stručnom planu, kroz aktivnosti praćenja talenata s prostora osječko-baranjske regije, edukaciju trenera, kao i stručnu podršku prilikom izrade plana i programa, odnosno strategije rada u domeni struke. Usuglašeno je odigravanje prijateljskih utakmica između svih selekcija NK Osijek i Čepina, a po potrebi i individualni rad čepinskih nogometaša s trenerima Škole nogometa našeg prvoligaša. Osijek će putem ovoga Ugovora ustupati svoje registrirane igrače u redove NK Čepin, dakako prema dogovoru struke, pa je već sada na posudbu u tom smjeru otišao Benjamin Ždinjak. Nogometni klub Osijek će pomoći Čepinčanima i materijalno, na način da će im osigurati potrebne sportske rekvizite i opremu. 

Stopama Peroševića i Barišića 

Važno je istaknuti kako Čepin trenutno ima više od 150 dječaka koji treniraju u šest mlađih kategorija. Seniorska momčad je vrlo stabilan trećeligaš čije je utakmice tijekom protekle jeseni pratilo i najviše publike od svih trećeligaša u skupini Istok. Iz toga podneblja u Gradski vrt su u posljednje vrijeme stigli Antonio Perošević i naš kapetan Borna Barišić, a sada je među Zekićevim izabranicima Danijel Lončar…

Logično je da naši najperspektivniji igrači budu okrenuti prema prvoligašu kojega ovdje imamo i koji je nositelj kvalitete u cijeloj regiji. Nama je zadovoljstvo što nas je NK Osijek prepoznao u smislu svega onoga što radimo, posebice jer je nova uprava Bijelo-plavih sve skupa izdignula na puno višu razinu od nekadašnje. Odnosi se to i na rad s mlađim kategorijama i upravo u tom dijelu vidimo i najviše prostora za međusobnu suradnju. Podsjetit ću da su naši mladi nogometaši često organizirano na utakmicama Osijeka u Gradskom vrtu, a dolazimo i mi iz Uprave našeg kluba, poručio je Ivan Žeravica, v.d. predsjednika NK Čepin. Uz njega je na potpisivanju Ugovora bio i sportski direktor dr.sc. Ivica Beraković.