Prošlo je više od mjesec dana otkako je čuvar mreže Bijelo-plavih operirao prednje križne ligamente lijevoga koljena.

Prošlo je više od mjesec dana otkako je naš iskusni vratar Marijan Antolović operiran u Klinici „Sveta Katarina“ u Zagrebu. Riječ je o zahvatu na prednjem križnom ligamentu i menisku lijevoga koljena kojega je Vinkovčanin u osječkim redovima ozlijedio tijekom priprema u Velikoj. 

Da kucnem u drvo, sve u oporavku ide prema planu i dobro se osjećam. Znam da ću morati biti strpljiv, ali spreman sam na to. Završio sam prvu fazu rehabilitacije koju sam dobrim dijelom odradio i s našim klupskim fizioterapeutima, a sada mi slijedi druga faza i to u Daruvarskim toplicama. Tamo bi trebao ostati tri tjedna, rekao je Antolović.

Nije pametno forsirati

Marijan se nada da bi se treninzima Bijelo-plavih mogao priključiti tijekom priprema za iduću sezonu.

Ako sve bude u redu, a nadam se da hoće, u srpnju bih se mogao vratiti na teren. Ovakva ozljeda, ipak, zahtjeva dugotrajniji oporavak i nije baš pametno požurivati se i forsirati, dok zaista ne budem spreman za normalno treniranje. 

Poznato je da je u nedjelju slavonski derbi u Vinkovcima, a Antolović je do sada nastupio u tri međusobna dvoboja Cibalije i Osijeka u HNL-u…

Sjećam se da je u Vinkovcima dva puta bilo neriješeno, dok je Osijek pobijedio u Gradskom vrtu. Eto, još nisam imao priliku biti na osječkim vratima u dvoboju s Vinkovčanima. Znam da igračima neće biti nimalo lako jer će teren biti jako težak za igru, no dosta je već bilo odgoda, vrijeme je za utakmice!