Jedan od iskusnijih osječkih prvotimaca nestrpljivo čeka nedjeljni slavonski derbi.

Tomislav Šorša jedan je od onih igrača za koje trener Bijelo-plavih Zoran Zekić nerijetko ističe kako mu je iznimno važan u koncepciji igre. Dugo je „Šoki“ bio izvan stroja zbog ozljede tetiva i dugotrajnije rehabilitacije, a uspješno se vratio u derbiju s Rijekom, kada je zaigrao na lijevom boku i bio važna „karika“ u osječkim redovima.

Predugo već čekamo na novu utakmicu. Stvarno nismo imali sreće s vremenskim uvjetima u proteklih desetak i više dana. Travnjaci su bili takvi da smo morali trenirati u dvorani ili koristiti teren s umjetnom travom, a takva promjena podloge zna biti nezgodna za nas igrače. No, uspjeli smo se nekako prilagoditi i najvažnije je da smo sve odradili kako treba tako da vjerujem da spremno dočekujemo utakmicu u Vinkovcima i sve ono što će uslijediti nakon nedjelje. Najvažnije je da svi budemo zdravi i da nas zaobiđu ozljede, istaknuo je Šorša.

Uvijek je to slavonski derbi

Iskusni osječki „veznjak“ ne voli puno pričati o stvarima na koje ne može utjecati…

Ništa se posebno nije poremetilo. Možda samo sada još i više željni igre, pa i u svlačionici vlada ozračje iščekivanja slavonskog derbija. Znamo koliko on može biti neizvjestan, bez obzira na kojem smo mi mjestu, a na kojem je Cibalia. Obično su to neizvjesni susreti i sigurno će i ovaj puta biti velike borbe.

Obveza je biti na visokoj razini

Osječki i vinkovački prvoligaš ove su sezone dvaput igrali u državnom prvenstvu. Prvo je u Vinkovcima bilo 2:1 za Cibaliju, dok je susret u Gradskom vrtu završio bez pobjednika 1:1.

Sigurno nam je to dodatni motiv, ta spoznaja da ih još nismo pobijedili. Imamo obvezu biti na visokoj razini, da nam se ne dogodi rezultatski podbačaj. Vinkovčani se bore za opstanak, mi želimo što bolji plasman pri vrhu tablice i morat ćemo dobro „zapeti“ da bismo osvojili važne bodove.