U kolovozu je u Vinkovcima Cibalia uspjela iskoristiti potpuno pražnjenje Bijelo-plavih tri dana ranije u St. Poeltenu...

Posljednju utakmicu Cibalia i Osijek u Vinkovcima su odigrali krajem kolovoza prošle godine. Bio je to jubilarni 50. slavonski derbi koji je pripao domaćinu. Samo tri dana ranije Bijelo-plavi su u St. Poeltenu imali vrlo zahtjevnu uzvratnu utakmicu play-off runde u kvalifikacijama Europske lige u kojoj su svladali bečku Austriju s 1:0 i prilično se potrošili u svakom pogledu. I u energetskom smislu bilo je to poptpuno pražnjenje, a i u onom emotivnom i psihološkom jer su Bijelo-plavi tada bili samo na korak do ulaska u skupinu EL. Vinkovčani su to uspjeli iskoristiti i ostvariti pobjedu koja im je tada bila treća u nizu, dok su Zekićevi izabranici u tom 7. kolu doživjeli svoj prvi poraz u sezoni HNL-a.

Pervan je sada na osječkoj strani

Osijek je bolje ušao u utakmicu i poveo preko Peroševića u 14. minuti. No, vrlo brzo je Cibalia uspjela izjednačiti, pogotkom Pervana, kojemu je to bio peti gol u ligaškom natjecanju i tada se nalazio na samome vrhu najboljih strijelaca državnog prvenstva. Sada je Pervan u osječkim redovima i baš bi protiv svog doskorašnjeg kluba mogao debitirati u momčadi našeg prvoligaša. Pobjedonosni pogodak za Cibaliju postigao je Galić u 52. minuti.Za Osječane su nastupili: Malenica, Škorić, Barać, Matas, Barišić, Mudražija (od 60. Vojnović), Mioč, Boban (od 60. Grezda), Perošević, Grgić (od 46. Pušić) i Ejupi. Cibalia je igrala u sastavu: Brkić, Zgrablić, Peričić, Karamarko, Galić (od 78. Filipović), Rubić, Plum, Muženjak, Pervan (od 62. Vitaić),  Miličević (od 84. Dabro) i Štrkalj.